Počele prijave za upis djece u GLAZBENI VRTIĆ

- 7. rujna 2017.

Ovu jesen u školske klupe prvog razreda osnovne glazbene škole Krsto Odak, sjest će 45 učenika, a u područnom odjeljenju u Kninu njih 17, što čini brojku od 62 učenika. Nakon dugo godina u glazbenoj školi bit će dva odjeljenja prvog razreda, a priprema se i glazbeni vrtić za djecu predškolske dobi i učenike prvog i drugog razreda.

Ravnateljica škole Ines Topić otkrila nam je kako su privukli nove učenike -Učenike smo privukli motivacijskim koncertima koje smo proveli u suradnji s Osnovnom škole Antuna Mihanovića Petropoljskog u Drnišu i Osnovnim školama Domovinske zahvalnosti i dr. Franje Tuđmana. – kazala je ravnateljica Topić te dodala -Razlika Drniša i Knina je duža tradicija odlaska u glazbenu školu koju imamo u Drnišu, a nadam se da će i grad Knin prepoznati vrijednost glazbene škole i da ćemo svojim radom privući još veći broj djece iz Knina.

U pripremi je i program glazbenog vrtića za koji su otvorene i prijave, a ovo nam je ravnateljica Topić rekla o programu – Dvije su odgojne skupine jedna su djeca od 4 do 6 godina, a druga skupina su učenici prvog i drugog razreda osnovne škole. Djeca kroz igru uče note, upoznaju naše nastavnike, nastupaju na našim školskim koncertima. Tako da kad krenu u glazbenu školu da steknu navike, upoznaju okolinu i lakše izaberu instrument koji žele svirati. – kazala je ravnateljica Ines Topić.

Najveći interes je za klavirom i gitarom, a ove godine je i veliki interes za harmonikom. U Drnišu je ove godine upisano 15 klavirista, 12 gitarista , 7 harmonikaša, 5 flauta, 3 klarineta, 2 saksofona i 1 violina.

-Kolege i ja se jako veselimo ovoj školskoj godini da vidimo kako će se maleni snaći.- kazala je ravnateljica škole Ines Topić.

Podsjećamo prijave za Glazbeni vrtić su u tajništvu glazbene škole ili na telefon 022/886-023.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian