Počele prijave za “2. Međunarodni festival pršuta – Drniš 2015.”

- 2. ožujka 2015.

Foto: Arhiva

Grad Drniš upravo je objavio poziv pršutarima za sudjelovanje na “2. Međunarodnom festivalu pršuta – Drniš 2015” koji će se održati 4. i 5. rujna ove godine.

U pozivu se ističe kako uspješno održavanje “1. Međunarodnog festivala pršuta Drniš – 2014.”, koji okupio više od 25 proizvođača pršuta, potvrdilo je geslo “Vratimo dite materi” i ukazao na potrebu nastavka druženja u ovoj i narednim godinama. Namjera je ove godine privući još veći broj izlagača iz raznih europskih zemalja, osobito kad se očekuje da uskoro Europska komisija dodijeli Oznaku zaštićenog proizvoda i „Drniškom pršutu” kako bi dobio zasluženo mjesto na europskom stolu.

Cilj drniškog Festivala pršuta je turistička promidžba šireg područja Grada Drniša, ali i poduzetništva, zadrugarstva i obrta, kao i promidžba tradicijskih obrta i lokalnih proizvoda kroz gastronomske specijalitete s naglaskom na lokalni identitet – Drniški pršut, navodi se u pozivu Grada Drniša.

Svi koji žele sudjelovati na 2. Međunarodnom festivalu pršuta u Drnišu trebaju ispunite odgovarajući obrazac prijave koji se nalazi na web stranicama grada i poslati ga na e-mail info@drniskiprsut.com ili na fax: +385 22 888 831, zaključno do 05. kolovoza 2015. godine.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background