Petropoljci u petak i subotu slave blagdan Male Gospe

- 7. rujna 2017.

Župa Svete Marije Gradac i Općina Ružić svečano će proslaviti blagdan Male Gospe svog sveca zaštitnika – i Dan Općine Ružić vjerskim ceremonijama te prigodnim programom u subotu.

Duhovni dio pripreme za blagdan započeo je trodnevnicom u čast Maloj Gospi. Večeras je 3. večer, svetu misu vodi- fra Josip Repeša, provincijski duhovni asistent za Framu i duhovna zvanja a nakon mise zbor ‘Gospine zvjezdice’ će održati prigodni igrokaz.
Svečana koncelebrirana sveta misa s procesijom je sutra na sam blagdan, s početkom u 10.30 sati a predvodi je fra Kristian Stipanović, gvardijan franjevačkog samostana Svetog Franje iz Imotskog.

Službeni dio proslave Dana općine Ružić započet će u subotu 09. rujna u 12.00 sati svečanom sjednicom Općinskog vijeća i polaganjem vijenaca kod spomenika hrvatskim braniteljima u Ružiću, a nastavit će se u popodnevnim satima kulturno zabavnim programom u organizaciji Etno udruge Petrovo polje.

Program započinje u 18.30 sati mimohodom KUD-ova od crkve do škole u Gradcu, nakon čega će na malonogometnom igralištu osnovne škole uslijediti smotra folklora „Pitaju me odaklen si mala, Petropoljka bila i ostala”. Na smotri folklora nastupa 8 društava iz Vrlike, Knina, Kljaka, Mirlović Zagore, Ravnih Kotara, susjedne Bosne i Hercegovine.

Po završetku smotre folklora zabavni program se nastavlja nastupom tamburaškog sastava Staro Topoljani, najavljeno je i izvlačenje prigodne lutrije s bogatim nagradama. Program završava velikim vatrometom u kasnim noćnim satima. Za sve posjetitelje je osiguran bogat izbor jela i pića – najavljuju iz Općine Ružić.

foto: 'Gospine zvjezdice' - facebook


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background