Peticija sa 1149 popisa podrške dr. Mikulandra poslana ministru Berošu

- 26. studenoga 2020.

U tjedan dana provođenja peticije kojom građani šireg drniškog područja traže da se dr. Omerki Mikulandri omogući zatraženi nastavak rada privatne prakse u drniškom Domu zdravlja prikupljeno je 1.149 potpisa.  Peticija je poslana Ministru zdravstva Viliju Berošu.

Naime kako smo već izvijestili –  odlukom Upravnog vijeća Doma zdravlja Drniš dr. Mikulandra nije odobren zahtjev za nastavak rada zbog ostvarenih uvjeta za mirovinu, te pod obrazloženjem da na području na kojem djeluje nije ugroženo pružanje zdravstvene zaštite, i to iako je Hrvatska liječnička komora doktorici odobrila rad daljnjih šest godina.

Želju za nastavak rada kod omiljene drniške liječnice još više je naglasio poziv ministra Beroša kojim je nedavno apelirao čak i na sve već umirovljene liječnike da se u ovo teško vrijeme pandemije koronavirusa stave na raspolaganje iscrpljenom zdravstvenom sustavu.

U dopisu ministru ujedno se ističe kako na Zavodu za zapošljavanje nema nezaposlenih liječnika opće prakse, te da je dr. Mikulandra bila na raspolaganju i za vrijeme Domovinskog rata kao i da je dobitnica Nagrade Grada Drniša za životno djelo.

Njezini pacijenti odmah su svi stali o obranu svoje doktorice, za koju pomno biraju riječi jer je svojim radom i brižnim ponašanjem zadužila generacije. U svakom trenutku kad su ih trebali ona i sestra Zlata bile su na raspolaganju.

Dopis i peticija upućeni su i Upravnom vijeću drniškog Doma zdravlja sa zahtjevom da se odluka poništi.

Potporu građanskoj inicijativi pružili su gradonačelnik Drniša Josip Begonja i načelnik Općine Ružić Ante Pijuk koji su se obratili Šibensko kninskoj županiji kao osnivaču ove zdravstvene ustanove u nadi da će se doktorici omogućiti nastavak rada u Domu zdravlja Drniš.

Peticija


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian