Ove subote u Drnišu 6. Promina Trail!

- 26. lipnja 2020.

U organizaciji Planinarskog društva Promina,  sutra, 27. lipnja, u Drnišu će se održati 6. Promina trail i to u tri kategorije.

Na drniškoj Poljani program počinje od 15 sati od kada će biti otvoren pult za prijave.

Za sve kategorije start je na Poljani, a cilj Planinarski dom na Promini.

Vrijeme starta za stazu Veliki točak, dugu 33 kilometra je u 16 sati.  Start za stazu Mali točak, dugu 22 km je u 16 sati i 30, dok je od 17 sati i 30 startaju rekreativci koji trče stazu dugu 11 km.

Za svaku stazu proglašenje pobjednika sastavni je dio utrke i svi nagrađeni dužni su biti prisutni na proglašenju. Naknadno podizanje nagrada neće biti moguće, ističu organizatori.

Staza  Špilja Liluša je namijenjena šetačima, obiteljima , rekreativcima i svima onima koji se po prvi put žele okušati u trekingu. Orijentacija je jednostavna, staza je jednosmjerna i potpuno označena zastavicama ili trakama te strelicama na skretanjima. Laganom šetnjom prođe se za 3 i pol sata.

Inače, staze Veliki i Mali Točak namijenjene su iskusnim natjecateljima i rekreativcima, prolazi uzdužno čitavu Prominu, preko Vrha Čavnovka sve do Planinarskog doma. Pokriveni su najatraktivniji dijelovi Promine sa prekrasnim vidicima. Staza je zahtjevna, jednosmjerna i u cijelosti označena zastavicama ili trakama, te strelicama na skretanjima. Svi dijelovi staze su pristupačni za brzu reakciju u slučaju nezgode.

Djeca do 14 godina mogu sudjelovati samo na stazi Špilja Liluša, ali isključivo u pratnji roditelja ili staratelja, te uz njihovu potpisanu dozvolu za nastup.
Djeca od 14-16 godina mogu samostalno sudjelovati na stazi Mali Točak i stazi Špilja Liluša, ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.
Djeca od 16-18 godina mogu sudjelovati na bilo kojoj stazi, također uz dozvolu roditelja ili staratelja.

Šesti Promina Traill, koji se održava u sklopu 3. kola Dalmatinske Traill lige organizira drniško Planinarsko društvo Promina, a pokrovitelji su Grad Drniš i drniška Turistička zajednica.

Organizatori najavljuju da će sutrašnji događaj potrajati do 23 sata i 30 minuta.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background