Ove subote 19. ožujka 2022. u Drnišu 8. Promina Trail

- 17. ožujka 2022.

Ove subote 19. ožujka 2022. godine u Drnišu će se održati 8. Promina Trail.

Za sada je već preko 400  prijavljenih sudionika koji će se okušati na četiri staze. Odnosno na jednoj više nego što je to bilo u prijašnjim izdanjima utrke.

I to nije jedina novost ovog osmog drniškog traila.

Start utrke, naime, bit će kao i do sada na Poljani no cilj više nije planinarski dom na Promini već će i cilj biti na Poljani.

Uz već poznate staze Mali i Veliki točak, te Špilju Lilušu ove godine uređena je nova staza nazvana – “Panoramski đir” – duga je 11 kilometara i kreirana za uživanje u prirodi s pogledom na Petrovo polje i Drniš. Prolazi rubom prepoznatljive ‘kamene grede’ te se vraća kraj pitkog izvora vode u Varošu –  kroz hrastovu i borovu šumu na cilj u Drniš. Idealna za provesti dan u prirodi, jer ako niste u formi za trčanje, slobodno se možete i prošetati. Za nju je već 259 prijavljenih.

Planinarsko društvo Promina i njihova Sportska sekcija planinskog trčanja žele na ovaj način pokriti sve afinitete trkača kako one profesionalnog ranga tako i prosječnog trkača – šetača.

Staze su prilagođene svakoj formi.

Novost je i odličan prateći program za sve koji će u Drniš doći u društvu trkača, a neće sudjelovati u utrci.

Za njih se organizira turistička tura i upoznavanje Drniša pod stručnim vodstvom vodiča kako bi upoznali naš grad u povijesnom, prirodnom i umjetničkom smislu.

Prijave su na stotinka.hr, završene su za najveće staze. Veliki točak je staza duga 55 km a prijavljen je 31 natjecatelj. Ima 3120 metara akumulirane visine a natjecatelji prolaskom kroz cilj osvajaju vrijedna tri ITRA boda.

Staza Mali točak duga je 39 km a sudionika je 24.

Za staze Špilju Liluša (23km) i Panoramski đir (11km) prijaviti se zainteresirani još uvijek mogu na stotinka.hr ili na sam dan utrke na Poljani u Drnišu.

Za dvije najduže staze start je u 08:00 sati,  u 10:00 h za srednju stazu te 10:30 za ‘Panorama đir’.

Pult za prijave otvara se u 7:00 sati.

Jedinstveni sportski događaj ponovno u našem gradu – Promina Trail.

Službena web stranica utrke: https://trail.pd-promina.hr/hr/


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian