Ove nedjelje u Drnišu noćni sajam – 7. Radio pijaca

- 1. kolovoza 2019.

Radio postaja Drniš po sedmi put organizira manifestaciju ‘Noćni sajam običaja i tradicije drniškog kraja – Radio pijaca’, a koja će se održati ove nedjelje 04. kolovoza 2019. godine, sa početkom u 21 sat na prostoru gradske tržnice u Drnišu.
Sajmom želimo podsjetiti na nekadašnji drniški sajam, mjesto gdje se desetljećima trgovalo i družilo. Sa ciljem promocije tradicije, kulture, zanata, običaja i gastronomije drniškog kraja, te osnaživanja položaja Drniša na karti kontinentalnog turizma.
Na tržnici, u srcu Drniša, bit će predstavljeni vrijedni ručni rad, suveniri, eko i etno proizvodi, proizvodi sa brojnih OPG-ova, sveukupno preko trideset izlagača, uz svirku uživo. Bit će sira, pršuta, kruva ispod peke, soparnika, pečenog odojka, kuhati će se i dijeliti besplatno hobotnica na gulaš.

  • Zabave će biti i za djecu, kroz radionice i natjecanja

Malo stariji i spretniji imati će priliku naučiti kako izraditi susak, a oni mlađi mogu crtati i to na platnenim eko vrećicama koje će moći ponijeti sa sobom za uspomenu.
Ove godine organizira se i natjecanje za djecu: utrka u vrećama i potezanje konopa.
Za sve one koji nam se žele a ne mogu pridružiti tu je prijenos uživo sa pijace u programu Radio Drniša na 89 MHz.

Ujedno prije početka programa bit će upriličena i mala svečanost otvorenja uređene gradske tržnice koja je dobila novo ruho.
Rekonstrukcija je obuhvatila izgradnju pet nadstrešnica i jedne prodavaonice. Vrijednost radova je 624.429,16 kuna sa PDV-om. Radovi su provedeni u okviru provedbe projekta “Rekonstrukcija postojeće građevine (tržnice) – Izgradnja 5 (pet) nadstrešnica i 1 (jedne) prodavaonice u Gradu Drnišu”, za koji je ostvarena potpora u iznosu od 719.196,25 kn iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., Mjere 07 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”, Operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu u provedbi mjere M7 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

FOTO: Galerija 6. Radio pijace – 2018.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian