Ove nedjelje Drnišani biraju nova vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora

- 19. rujna 2014.

U nedjelju 21. rujna stanovnici područja Grada Drniša s prvom glasa birat će kandidate za nove mjesne odbore, te odbore gradskih četvrti u Drnišu.

Uz manji broj kandidiranih listi u odnosu na izbore prije četiri godine, ove izbore obilježit će i izostanak izborne promidžbe koja traje još danas do 24,00 sata.

Gradsko izborno povjerenstvo ukupno je zaprimilo 26 lista na kojima je 182 kandidata koji se bore za jedno od sedam mjesta po koliko će imati tri odbora gradskih četvrti, te 22 mjesna odbora.

Birači za razliku od prvih izbora prije četiri godine kada je bilo čak 62 liste i 434 kandidata, ovoga puta imaju daleko lakši izbor. Naime u sve tri gradske četvrti samo je po jedna istaknuta lista i to HDZ. Samo jedna lista je i za biranje 21 mjesnog odbora, jedino mještani Sedramića birati će između dvije liste, liste HDZ i HSP AS.

Svoje kandidate za ove izbore istaknule su samo četiri stranke: Hrvatske demokratska zajednica, Hrvatska seljačka stranka, Srpska demokratska samostalna stranka i Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević. HDZ je istaknuo ukupno 21 listu, SDSS dvije, HSS i HSP AS po jednu. Kandidirana je i jedna je lista grupe birača.

Gradsko izborno povjerenstvo za izbor članova vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora utvrdilo je 25 biračkih mjesta na kojima će glasovati birači s područja Grada Drniša 21. Rujna. U samom gradu su tri biračka mjesta u osnovnoj, srednjoj i glazbenoj školi. I većina ostalih nalazi se u prostorijama škola po drniškim selima, te jedan dio u obiteljskim kućama. Gdje je vaš biračko mjesto možete provjeriti na oglasnoj ploči i internetskim stranicama Grada Drniša. Tu su ujedno objavljene i liste kandidata.

Birališta će u nedjelju biti otvorena od 7 do 19 sati.

Izbori će koštati oko 120 tisuća kuna, rezerviranih za tu namjenu u gradskoj blagajni. Zakonska je obveza jedinice lokalne samouprave da provede izbore za mjesne odbore.

izbori-za-mjesne-odbore

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background