Socijalni program Grada Drniša za 2013. ‘težak’ milijun kuna

- 8. siječnja 2013.

Socijalni program Grada Drniša u 2013. godini težak je nešto manje od milijun kuna točnije 997 tisuća kuna.
Najviše novca predviđeno je za Program pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama koji iznosi 340 tisuća kuna te za pomoć u ogrjevnom drvu za socijalno ugrožene građane od 300 tisuća kuna.
U proračunu za ovu 2013. godinu Grad Drniš predvidio je i pomoć za opremanje novorođenčadi. Novčana pomoć za opremanje prvog i drugog djeteta iznosi 3 tisuće, a trećeg i svakog idućeg pet tisuća kuna. Pomoć roditelji mogu ostvariti samo pod uvjetom da oboje imaju prebivalište na području Grada Drniša.
Za potpore i pomoći studentima u gradskoj blagajni planirano je 80 tisuća kuna. Novčanu potporu mogu ostvariti oni studenti koji imaju prebivalište na području Grada Drniša, koji po prvi puta upisuju drugu, treću i više godine studija na visokoškolskim ustanovama uz uvjet da nisu korisnici nekog drugog oblika potpore s osnove školovanja. Jednokratna godišnja pomoć iznosi 5 tisuća kuna, ukupno je deset stipendija koje se odobravaju po socijalnom kriteriju te 6 za darovite studente.
Program predviđa i pomoć za troškove liječenja. Jednokratna novčana pomoć u visini od 700 kuna isplaćivat će se najugroženijim građanima sa područja Grada drniša. Odobrava se na temelju pisanog zahtjeva, može se ostvariti jednom godišnje uz uvjet da ukupni prihodi po članu domaćinstva ne prelaze za samca 1.300 kn, za dvočlano domaćinstvo 1.700 kn, za tročlano domaćinstvo 2.300 kn, četveročlano 2.800 kn te za svakog daljnjeg člana plus 300 kn.
Socijalni program predviđa i sufinanciranje programa psihološkog savjetovanja maloljetnika i osoba sa teškoćama u jeziku i govoru u iznosu od 52 tisuće kuna.

panorama-2


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian