Općina Promina subvencionira poljoprivrednike

- 23. listopada 2018.

Općina Promina objavila je Javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti za primarnu poljoprivrednu proizvodnju u 2018. godini, u proračunu je za ovu namjenu osigurano 200.000 kn.

Potpore se dodjeljuju za: poticanje podizanja novih i proširenje postojećih nasada u biljnoj proizvodnji, za nabavku nove poljoprivredne opreme i mehanizacije; te za nabavku ili proširenje postojećeg matičnog stada u stočarstvu.

Prijave na Javni poziv mogu se podnositi najkasnije do 30. studenog ove godine.

Potpore se dodjeljuju iz Poračuna Općine Promina kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija, a ukupan iznos potpora male vrijednosti koji je dodijeljen po pojedinom korisniku ne smije prijeći iznos od 15 tisuća EUR-a tijekom razdoblja od tri fiskalne godine bez obzira na oblik ili svrhu potpore.

Na natječaj se može prijaviti poduzetnik koji se bavi primarnom poljoprivrednom proizvodnjom pod uvjetom da je upisan je u upisnik poljoprivrednika, da ima prebivalište ili sjedište na području Općine Promina, nema nepodmirenih obveza prema RH, prema Općini Promina i pravnim osobama u njenom vlasništvu, te da je ulaganje je izvršeno u tekućoj godini.
Javni poziv s detaljima objavljen je na Internet stranicama Općine Promina.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background