Održani II. Eno-gastro susreti Šibensko-kninske županije

- 9. ožujka 2020.

U sklopu projekta Taste Šibenik –Knin County, u restoranu Atrium na Lozovcu održani su danas drugi po redu Eno-gastro susreti Šibensko-kninske županije.  Službeni dio programa, otvorio je šibensko-kninski župan Goran Pauk koji je predstavio projekt i njegovu važnost u povezivanju ugostitelja Dalmacije s lokalnim proizvođačima.

„Ovaj projekt pokrenut je 2018. godine, a cilj mu je bio povezivanje vinara s proizvođačima drugih vrhunskih poljoprivrednih gastro proizvoda, te u konačnici pozicioniranje Šibensko-kninske županije na globalnoj eno-gastro karti. Riječ je o normalnom slijedu događaja, budući da Šibensko-kninska županija već godinama ulaže u vinogradarsku i vinsku proizvodnju i podržave svoje poljoprivredne proizvođače.“, kazao je župan Goran Pauk i svim izlagačima poželio puno uspjeha u radu.

Na drugim Eno-gastro susretima pred okupljenim dalmatinskim ugostiteljima i hotelijerima, osim vinara, predstavili su se tako proizvođači hrane i ruralnih proizvoda iz cijele županije; od pčelara i proizvođača suhomesnatih delicija, ribe i školjaka te vrhunskih proizvoda od kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka do  craft pivara.

Tema ovogodišnjih susreta je povratak tradiciji i autentičnim dalmatinskim okusima, a direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić predstavila je bogatstvo gastronomske baštine naše županije od otoka Murtera, preko Šibenika, Skradina do Drniša, kao i nove projekte u domeni turizma, kojima je cilj svakog posjetitelja povezati sa zanimljivim ruralnim domaćinstvima.

Po završetku prezentacije na temu „Što more skriva“ koju su održali ribar Ante Skelin i školjkar Frane Kalauz, održan je interaktivni dio programa te gurmanski izazov.

Na ovogodišnjim eno-gastro susretima predstavilo se tridesetak proizvođača, s ciljem jačanja zajedničkih napora u predstavljanju autentičnih dalmatinskih iskustava u čaši i na tanjuru.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background