Održana Zelena čistka u Drnišu

- 15. rujna 2018.

Jutros je u Drnišu održana akcija Zelena čistka 2018.  Radi se o volonterskoj akciji u sklopu koje se u prirodi prikuplja nepropisno odbačen otpad. Zelena čistka akcija je koja se održava u cijelom svijetu i dio je globalnog pokreta “Let’s do it!” i godišnjih akcija Očistimo svijet. U sklopu akcije okupljaju se  građani, građanske inicijative i organizacije koje tako čine najveći volonterski pokret u povijesti čovječanstva.

Akcija je započela u 8 sati ujutro od Rudarske ulice do vojarne, a čistile su se i lijeva i desna strana ulice. Među pronađenim otpadom bilo je tu svega, od dječjih igračaka, plastičnih roletna, ostataka bijele tehnike, do građevinskog otpada, wc školjki, automobilskih guma i plastike. Direktor Gradske čistoće Drniš, Marinko Šindilj, prokomentirao je današnju akciju i odaziv građana:

-Naravno odaziv građana je takav kakav je. Mi smo i dalje uporni s ovom akcijom koju provodimo treći put. Danas je u čitavom svijetu akcija World clean up day, mi smo odabrali lokaciju u našem gradu koja je izuzetno onečišćena. Žao nam je što nije bio veći odaziv, obzirom na kampanju koju provodimo proteklih tjedan dana. Zahvaljujemo se svima koji su došli i upriličili ovu akciju, akcija nije gotova, a trajat će sve dok ove lokacije ne očistimo u potpunosti.

Poslao je i poruku građanima da se ne ustručavaju pozvati Gradsku čistoću kada im treba kontejner za glomazni otpad:

-Poruka građanima od strane Gradske čistoće Drniš je da besplatno nudimo velike kontejnere, kako bi na taj način osigurali da se krupni i glomazni otpad ne baca nekontrolirano u prirodu. Pozitivno je to što smo današnjom akcijom utvrdili da je otpad koji smo izvukli starog porijekla.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background