Održana završna konferencija projekta “Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu”

- 30. travnja 2021.

Održana je završna konferencija projekta “Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu”, koji se provodi u okviru programa “Zaželi – Program zapošljavanja žena” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt je vrijednosti 2.898.907,00 kn i u 100%-tnom iznosu je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.
Kroz projekt je zaposleno 16 žena starijih od 50 godina na rok od 24 mjeseca. Ugovor o radu s njima sklopljen je u travnju 2019. godine, te su svoj zadnji dan na projektu odradile u petak 30. travnja 2021. godine. U 24 mjeseca žene su skrbile o 80 krajnjih korisnika – starijih i nemoćnih osoba, podijelile su 1920 paketa higijenskih potrepština, te su završile programe osposobljavanja za željene programe.
Naime, u sklopu projekta Grad Drniš je sa Pučkim otvorenim učilištem iz Šibenika sklopio ugovor o osposobljavanju dvije žene za kuharice, sedam za slastičarke i sedam za njegovateljice. Kroz projekt su održane i motivacijsko-aktivacijske radionice, kroz koje se utjecalo na psihološko osnaživanje zaposlenih žena, poticalo ih se na promišljanje o vlastitim znanjima i kompetencijama, te ih se osposobljavalo za pisanje životopisa i motivacijskih pisama…
Gradonačelnik Josip Begonja na završnoj konferenciji se zahvalio ženama na uspješno izvršenim aktivnostima na projektu, na njihovom radu i pomoći starijim i nemoćnim korisnicima, posebno u ovim otežanim okolnostima uslijed epidemije koronavirusom, te izrazio nadu da se do jeseni vidimo na istom mjestu prilikom potpisivanja ugovora o radu na projektu u sklopu programa Zaželi – II. faza, a za koji Grad Drniš stječe pravo na prijavu 31. svibnja ove godine.
Projekt “Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu” završava u srpnju 2021. godine, budući da je trajanje projekta 30 mjeseci, a žene su imale pravo na zaposlenje u trajanju od 24 mjeseca.
Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Drniš i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik.
Koliko je projekt značio i za zaposlene žene i korisnike o kojima su one skrbile ove dvije godine, javnost se mogla upoznati i kroz mjesečne projektne priče koje su objavljene u programu Radio Drniša u sklopu promotivnih aktivnosti na projektu.

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian