Održana radionica o najavljenim natječajima potpora u poljoprivredi

- 22. veljače 2017.

U organizaciji Šibensko-kninske županije, Javne ustanove razvojne agencije i Lokalne akcijske grupe Krka, u velikoj gradskoj vijećnici danas je održana informativna radionica o najavljenim natječajima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske točnije o Podmjeri 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, zatim o programu potpora u poljoprivredi Šibensko-kninske županije te LAG natječajima.

Podmjera 6.3.1 Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava podrazumijeva bespovratna sredstva u iznosu od 15 .000 eura po korisniku. Dobivena sredstva mogu se namijeniti za modernizaciju ili povećanje proizvodnog kapaciteta što između ostalog podrazumijeva kupnju domaćih životinja, biljaka, kupnju ili zakup zemljišta, kupnju poljoprivredne mehanizacije, opreme i slično. Ono što je važno kod ove podmjere je da ekonomska veličina gospodarstva mora biti između 2.000 i 7.999 eura koja se može doznati u Savjetodavnoj službi. Popunjavanje u aplikaciji Agronet počinje 27. veljače. Damir Buntić iz Javne ustanove razvojne agencije Šibensko-kninske županije:

{play}images/audio2/Buntic-web.mp3{/play}

Županijski program potpora u poljoprivredi namijenjen je između ostalog za očuvanje i proširenje stočnog fonda, mladim poljoprivrednicima do 40 godina starosti, za uređenje i poboljšanje kvalitete zemljišta, osnivanje i zajedničko djelovanje poljoprivrednih gospodarstva i sl. Vršiteljica dužnosti Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Šibensko-kninske županije Višnja Marasović:

{play}images/audio2/Marasovic-web.mp3{/play}

Što se tiče LAG natječaja, Lokalnoj akcijskoj grupi Krka u siječnju ove godine Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dodijelila je preko 6 milijuna kuna za provedbu lokalne razvoje strategije, a čiji je dio sredstava namijenjen budućim natječajima za koje se još ne zna kada će biti raspisani. Voditeljica ureda LAG Krka Ivona Malenica:

{play}images/audio2/Malenica-web.mp3{/play}

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian