Održana akcija darivanja krvi

- 14. rujna 2018.

Jučer je održana 3. po redu ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Drniš. U pet sati koliko je trajala akcija prikupljeno je preko 70 doza krvi. Akcija se održala od 8 sati do 13 sati 30 minuta u prostorijama Hrvatske gorske službe spašavanja Drniš. Drnišani su velikim odazivom na ovu akciju još jednom pokazali kako imaju veliko srce. Darivanju krvi je pristupilo njih 87, a krv je dalo njih 75.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Drniš, Vinka Badžim kazala je kako je pristupio očekivan broj darivatelja, te je istaknula kako je akcija darivanja vrlo bitna, jer su primili obavijest kako su u Kliničkom bolničkom centru Split smanjene zalihe krvi.

-Akciji je pristupilo 86 darivatelja, a njih 75 je darovalo krv. Od toga je 64 muškarca i 11 žena. Jučer je akciji pristupilo 12 novih darivatelja, 10 muškaraca i dvije žene. Najviše puta krv je donirao Anton Vukičević kojem je ovo bilo 105 darivanje, a nakon njega to su Hrvoje Tomić s 84 darivanja te Tomislav Ožegović i Robert Pašara s 80 darivanja.

Jučerašnjoj akciji pristupilo je 14 žena, a 11 ih je darovalo krv. Među ženama najviše darivanja krvi imale su Karmen Morić kojoj je ovo bilo 11 darivanje i Slavica Krakan Perković koja je krv darovala 10. put.

Gradsko društvo Crvenog križa Drniš zahvaljuje svima koji su se odazvali ovoj akciji.

 


Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian