Održan Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije, Grada Drniša i Općine Promina

- 17. kolovoza 2017.

Večeras u 21 h u prostorijama Općine Promina održana je zajednička sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, Grada Drniša i Općine Promina. Na sjednici je analizirana situacija na požarištu na području općine Promina i grada Drniša gdje je požar jednim dijelom ušao i širi se u pravcu sela Velušić.
Situacija je teška i u dosadašnjem tijeku požara obranjeni su zaseoci Sumani i Duvančići u mjestu Razvođe i dijelom u zaseocima Buhe u Velušiću. Trenutno je na terenu 40 domaćih vatrogasaca i DIP Zadar. Tijekom noći pristižu dodatne vatrogasne snage, stiže 40 vatrogasaca iz Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Koprivničko-križevačke županije. Sve ostale operativne snage u općini Promina, gradu Drnišu i Šibensko-kninskoj županiji podignute su u stanje pripravnosti. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika postoji mogućnost za evakuacijom dijela stanovništva sela Velušić za koje će biti osiguran privremeni smještaj u dječjem vrtiću u Drnišu. Osigurano je dežurstvo hitne medicinske pomoći na terenu.

Mole se građani na ugroženim područjima općine Promina i grada Drniša da prate upute nadležnih službi na terenu – navodi se u priopcenju iz Ureda zupana Sibensko kninskog Gorana Pauka. 

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian