Održan 4. Promina Trek – đir bacilo 400 sudionika!

- 24. ožujka 2018.

Dino Belakušić i iz Triatlon kluba iz Šibenika i Katja Kegl Vencenj iz Planinarskog društva Imber a inače iz Slovenije pobjednici su 4. Promina Treka na najvećoj i najzahtjevnijoj stazi Veliki točak dugoj 30 km, na kojoj je sudjelovalo 40 profesionalnih trkača.
Belakušiću su trebala 3 sata i 23 minute a Kegl Vencenj 3 sata i 36 minuta.

Na stazi Mali točak dugoj 20 km prva mjesta osvojili su Goran Perica iz Triatlon kluba Šibenik (2:15) i Ivona Jonjić (2:54) iz AK Puls, među 96 natjecatelja.

Dok na najmanje zahtjevnoj stazi dugoj 10 km Špilja Liluša najbolji su bili Siniša Miočić (1:08) iz HPD Mosor i Jadranka Žilić (1:20) iz Jesenica, a sveukupno je sudjelovao 247 trkač, rekreativac i izletnik.

Ove 4. godine na opožarenoj Promini utrka je održana pod nazivom ProminaTrek Black Edition.
– ‘Natjecatelji, rekreativci, šetači, obitelji s djecom, zaljubljenici u prirodu, oni iskusni i oni manje iskusni, stari i mladi, okušali su se u trailu i uživali na Promini. Utrka je bila i međunarodnog karaktera, bilo je natjecatelja iz Slovenije i iz BIH. Fantastično je bilo u jutarnjim satima vidjeti trkačima preplavljenu drnišku Poljanu, a ništa manje nije bila impresivna slika ni na cilju, kod jednog od najljepših planinarskih domova u Hrvatskoj – na Promini, planini sa stotinu lica. Iz godine u godinu sve smo bolji a pokazuje to i broj natjecatelja, ove godine rekordan. Sve skupa nadmašilo je naša očekivanja’ – kazao nam je Nikola Perlić direktor utrke Promina Trek.

Vidjelo se to i na glavnom gradskom trgu Poljani u Drnišu, ujutro oko 9 sati trkači, njih gotovo 400, red su stvorili prilikom preuzimanja svojih startnih paketa. Na samom startu sve sudionike pozdravio je gradonačelnik Drniša Josip Begonja a dočekao ih je i na cilju.

Utrka je održana kao 2. kolo Dalmacija Ultra Traila, u organizaciji Planinarskog društva Promina, pod pokroviteljstvom Grada Drniša, TZ Grada Drniša, te uz pomoć brojnih volontera i sponzora.

Najstariji i najmlađi natjecatelji također su nagrađeni a to su 69 –godišnja Zlata Matić i 5-godišnji Enzo Perlić – nagrade im je uručila direktorica Radio Drniša Matilda Jelčić Stojaković, koji je bio glavni medijski pokrovitelj.

Od ostalih nagrađenih na stazi Veliki Točak druga mjesta osvojili su Danijel Krstulović Opara i Maja Blašković a treća Roko Pribičević i Dijana Vrdoljak. NA stazi Mali točak druga mjesta pripala su Ivu Čupiću i Nives Šarić a treća su osvojili Krunoslav Krivanj i Lucija Križanac, te na stazi Špilja Liluša drugi su bili Duje Džin i Tena Filipović a treći Marijo Limov i Ivana Kvasina. Najbolje plasiranim natjecateljima uručene su nagrade: medalje, suvenir ‘Kamena Promina’ Milanke Pranić, te ‘Drniška košara’ – pletena torba sa drniškim pršutom, vinom, sirom, rakijom i knjigom kroničara Drniša Đure Perlića. Nagrade su uručili gradonačelnik Drniša Josip Begonja, zamjenik Tomislav Dželalija i direktorica TZ Grada Drniša Josipa Čupić.

Atmosfera i organizacija bili su na zavidnom nivou a trkači po sunčanom lagano burnom danu odlično raspoloženi. Neki su na cilj utrčali, neki ušetali, pojedini su se držali za ruke, pa i propuštali jedni druge. Vrijedni drniški planinari tradicionalno su se pobrinuli i da im gosti budu siti, pa su ih nahranili toplim grahom i pašta šutom 

Dodajmo i kako pobjednici nisu iznenadili, redovito sudjeluju na Promina Treku i osvajaju nagrade. Za Dina Belakušića primjerice prominsko postolje je jako dobro poznato, da ne kažemo rezervirano!
– ‘Staze su bombon’, reći će Nikola koji ih je sam pretrčao nebrojeno puta a s njim u glas su se složili i ostali trkači.
Sportska sekcija PD Promine u Drniš je tako ponovno privukla stotine gostiju i upoznala ih sa ljepotama Drniša.

Veselimo se već sad 5. Promina Treku.

 


Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background