Održan 3. Legendfest u Roškom slapu

- 9. srpnja 2018.

Proteklog vikenda u Nacionalnom parku Krka, u Roškom slapu, održao se treći po redu Legendfest. Ove godine organizatori Legendfesta pripremili su bogat program s izložbama, performansima i radionicama poput “Što vile rade kad ne rade?”  na kojoj su posjetitelji mogli naučiti kako izraditi vilinski prah, a održani su i koncerti Plet-a i Kazan benda u subotu, te Elis Lovrić i Cinkuša u nedjelju.

Od Eme Paškvan iz udruge Val kulture doznali smo više o odabiru Roškog slapa kao lokacije za Legendfest, ali i koliko je teško organizirati ovakav festival i radionice za posjetitelje.

– ‘Predložena je ova lokacija, zbog svog ambijenta i te neke magične, mistične okoline, zbog slapa, zbog blizine vode. Tema su svake godine vile jer su one karakteristične za ovo područje. Zapravo je bilo dosta teško sve skupa organizirati ove godine jer smo imali jako  puno prijava. Selekcija je bila dosta zahtjevna jer uvijek je teško odabrati tko je stvarno najbolji i uvijek gledamo koncept, što nam se najbolje tematski poklapa, što nam je najprilagodljivije našoj temi. Izvođača je više nego ikada, čak 60 ljudi’.

Kate Škugor iz Vodica vodila je radionicu izrade vilinskih vijenčića:

– ‘Moja radionica na Legendfestu je radionica vilinskih vjenčića, narukvica, nanogica. Za izradu treba pet minuta, djeca traže još jedan cvijet, pa još jedan cvijet, onda se ne mogu odlučiti i malo duže traje. Vidim da mnogi vole izrađivati stvari svojim rukama, često pripomognu sami posjetitelji LegendFesta, koji su tu došli u Roški Slap odmoriti dušu i tilo, pa sve skupa puno brže ide’.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian