Od danas na Stinicama informaktivni punkt

- 17. kolovoza 2015.

Foto: Josip Živković

Zbog sve većeg zanimanja posjetitelja za Visovac i poučno-pješačku stazu Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, dugu 8,5 kilometara, Javna ustanova Nacionalni park Krka otvorenjem objekta Stinice posjetiteljima od danas nudi mjesto za odmor, informiranje i usmjeravanje. Objekt Stinice u koji je proteklih nekoliko godina uloženo oko 1.500 000,00 kuna služit će za prihvat posjetitelja u kojem će se odvijati poslovi ugostiteljstva, prodaje suvenira, ali i poslovi prodaje izleta za sve koji Park posjećuju s lijeve obale Krke.
Otvorenju objekta nazočili su, između ostalog, ravnatelj Javne ustanove NP Krka Krešimir Šakić, bivši ravnatelj Parka i sadašnji pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Tonči Restović, kao i drniški gradonačelnik Josip Begonja te saborski zastupnik Franko Vidović.
Ravnatelj Javne ustanove NP Krka Krešimir Šakić na svečanosti otvorenja o važnosti objekta Stinice je kazao:
Ovo je jedan važan korak na valorizaciji srednjeg toka Krke i uređenju jedne od dvije pristupne točke ovom biseru, otoku Visovcu, ali i jedan važan iskorak u poticanju razvoja cijelog ovog kraja. Ravnatelj Šakić se u svom obraćanju zahvalio franjevačkom samostanu na dobroj suradnji s Javnom ustanovom.
Svaki korak koji oplemenjuje ovaj kraj itekako dobro dođe i to je put razvoja ruralnog turizma, ali i ukupnog turizma na prostorima koji pripadaju Gradu Drnišu i susjednoj Općini Promina, rekao je u svom govoru drniški gradonačelnik Josip Begonja.
Pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Tonči Restović istaknuo je kako će ulaganje javnog novca u infrastrukturu donijeti nova zelena radna mjesta i veći broj posjetitelja na ovo područje, što će pomoći gospodarstvo ovog kraja.
Na kraju svečanosti visovački gvardijan fra Mate Gverić blagoslovio je prostor i sve prisutne, a ženska klapa Skradinke pjesmom je upotpunila ovo svečano otvorenje.

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background