Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba u Drnišu

- 27. rujna 2013.

IlustracijaMeđunarodni dan starijih osoba obilježava se 1. listopada u cijelom svijetu kako bi se naglasila važnost solidarnosti među generacijama kao i stvaranje uvjeta za kvalitetniji život starijih osoba i njihovu veću uključenost u život zajednice . U našem gradu prigodno obilježavanje Međunarodnog dana starijih organizira Udruga ZvoniMir.Na Poljani u Drnišu sa početkom u 9 sati organizira toga dana upriličiti će seokupljanje volontera Udruge ZvoniMir, a potom i besplatan pregled vida za starije Drnišane.
Kako se udruga između ostalog bavi i pružanjem socijalnih usluga, a trenutno skrbi o više od 150 starijih osoba na području Grada Drniša i općina Unešić i Ružić, građanima će biti predstavljeni njihovi volonteri angažirani u tom području. Inače udruga kroz svoje programe, te osobito kroz projekt STEP koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, promovira i potiče volonterizam.
Međunarodni dan starijih osoba ujedno će se obilježiti u suradnji sa Optikom Petra iz Drniša, mjerenjem očne dioptrije u njihovim prostorijama . Stoga iz Udruge ZvoniMir pozivaju građane iznad 65 godina starosti da dođu u Optiku Petra u utorak,1. listopada u periodu od 10:00 – 12:30 sati i provjere svoj vid.
Udruge ZvoniMir započela je ovog ljeta i s provedbom novog projekt pod nazivom „Solidarnost i zapošljavanje – ruka u ruci „ koji financira Europska unija, dok je ugovorno tijelo Hrvatski zavod za zapošljavanje. Nositelj aktivnost je Udruga ZvoniMir, a partneri su Općina Biskupija, Pučko otvoreno učilište Knin i Opća bolnica Hrvatski ponos Knin uz suradnju Grada Drniša. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 195. 000 eura ,od čega je 85% sredstava financirana iz fondova EU.
Riječ je o projektu namijenjenom mahom starijim, bolesnim i hendikepiranim osobama koji se provodi u području Općine Biskupija i Gradova Knina i Drniša , realizacija je započela u srpnju ove godine i potrajat će do 1.siječnja 2015.godine. Odvija se krozčetiri osnovne aktivnosti ,a to su: organiziranje i pružanje dnevne skrbi u kući starijim, bolesnim ljudima sa hendikepom,organiziranje usluge pomoći starijim ljudima u udaljenim mjestima,organiziranje i pružanje palijativne skrbi uz suradnju Opće bolnice Knin ,te organiziranje i pružanje usluge poludnevnog boravka za starije i ljude sa hendikepom u Drnišu.
U obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba 1.listopada uključio se i Radio Drniš, u utorak u našoj emisiji „Vaša posla” od 11,10 sati govorimo o ovom projektu i donosimo reportažni zapis sa Poljane.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background