Novih sedam oboljelih na području Šibensko kninske županije, svi sa Murtera

- 28. ožujka 2020.

Trenutno je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 635 osoba zaraženih koronavirusom, a 45 osoba je ozdravilo.

U odnosu na jučer bilježi se porast broja oboljelih za 49 novih slučajeva.

Preminula je bolesnica iz Pule, četvrta žrtva, jedna je osoba kritično. Dosad je obavljeno ukupno 4.938 testiranja.

Od 49 novih slučajeva sedam je sa Murtera, priopćeno je jutros na press konferenciji Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je kako se procjena epidemiološke službe u Šibeniku za uvođenje karantene u Murteru i Betini pokazala kao opravdana.

“Naselja Murter i Betina u karanteni su od srijede zbog sumnje u lokalnu transmisiju bolesti. Mjesta su nakon proglašenja karantene dobili dodatni tim Doma zdravlja Šibenik, što je omogućilo bolju dostupnost zdravstvene zaštite općenito, te dostupnost pojačanog testiranja na bolest COVID-19” – kazao je Capak.

  • Porastao broj novooboljelih na području Šibensko kninske županije

Iz županijskog Stožera civilne zaštite priopćeno je kako je u Šibensko-kninskoj županiji ukupan broj zaraženih sada 22, od toga 15 na Murteru.

Na Odjelu infektologije Opće bolnice u Šibeniku trenutno je devet pacijenata i nisu na respiratoru. Devet osoba je u karanteni od kojih je šest državljana Republike Hrvatske i troje stranaca.

Od jučer je u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljeno ukupno 4 dojave o kršenju samoizolacije za koje je policija provjerom utvrdila da je sedam osoba kršilo mjeru – priopćio je Stožer civilne zaštite Šibensko kninske županije.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian