Novi semafori postavljeni na zahtjev Grada Drniša, koštali 250 tisuća kuna

- 11. prosinca 2013.

Novi semafori u Drnišu na raskrižju ulica Stjepana Radića, Petra Svačića, Kralja Zvonimira i Kralja Tomislava – postavljeni su na zahtjev Grada Drniša.
Zahtjev Županijskoj upravi za ceste, koju su semafori koštali oko 250 tisuća kuna, Grad je uputio još 2011. godine.

Vozači mahom negoduju zbog nove prometne signalizacije, većina ih smatra da nisu dobro rješenje.

Kako funkcioniraju jutros je provjerio ravnatelj Županijske uprave za ceste Ante Parat u pratnji gradonačelnika Drniša Josipa Begonje.
Ante Parat tom prilikom je kazao:
– “Što se samog križanja tiče prednost je ovdje dana pješacima. Križanja sa semaforima puno su sigurnija za pješake što će vrijeme pokazati. Razmatrana je i mogućnost izgradnje kružnog toka ali riječ je o asimetričnom križanju, pojedini prijelazi su vrlo blizu jedan drugoga i ne bi ovdje mogli postići one elemente koje zahtjeva kružni tok”, kazao je Parat.

Na križanju vozače se već neko vrijeme svjetlosnom signalizacijom upozorava da će semafori započeti sa radom.

Unatoč tome što su jučer poslijepodne semafori pušteni u rad pojedini vozači se iz navike ne zaustavljaju na crveno svjetlo stoga još jednom sve sudionike u prometu pozivamo na oprez.

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja jutros je na ovu temu kazao:
– “Na križanju se bilježi već nekoliko prometnih nesreća. Zbog toga je pokojni gradonačelnik Ante Dželalija išao sa zahtjevom prema ŽUC-u. Ujedno veliki broj djece polaznika osnovne škole koriste se križanjem koje je zahtjevno, nije klasično. Uz to potrebno je bilo usporiti kamione koji idu niz Kevića stranu, a u Županijskoj upravi smatrali su da je ovakvo rješenje najbolje”, istaknuo je gradonačelnik Begonja.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background