Nove tri osobe zaražene Covid-19 virusom u našoj županiji

- 8. travnja 2020.

U Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata imamo tri nova slučaja zaraze od koronavirusa. Riječ je o osobama koje su kontakti sa ranije oboljelim i svi su povezani s kninskom bolnicom. Od troje pozitivnih na virus, jedna je osoba zdravstveni djelatnik kninske bolnice.

Do sada je u kninskoj bolnici 5 zdravstvenih djelatnika pozitivno na COVID-19, dok su 4 nezdravstvena djelatnika i 19 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. Situacija je u kninskoj bolnici pod kontrolom, u dogovoru s nadležnim epidemiolozima poduzete su sve protuepidemijske mjere a rad se reorganizira na siguran način.

S današnjim danom 48 je osoba u našoj županiji oboljelo od koronavirusa, a povremeni porast broja oboljelih je predvidljiv.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba oboljelih od COVID-19, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Dvije osobe, državljani Republike Hrvatske, su u karanteni. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije za koju je provjerom utvrđeno da kršenja mjere nije bilo – priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Šibensko kninske županije.

Nacionalni krizni stožer izvijestio je da je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata još 61 osoba zaražena koronavirusom. Ukupan broj zaraženih u Hrvatskoj sada iznosi 1343 osobe, kazala je Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu:

 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak komentirao je stanje u Kninu:

 

Potpisana je odluka kojom se omogućava rad tržnica, priopćio je ministar Davor Božinović.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background