Ni voda sa izvora Čikola i Miljacka nije za piće!

- 14. rujna 2014.

Uslijed obilnih oborina došlo je do zamućenja i izvorišta Čikola.
Iako je voda bakteriološki ispravna nije za piće već je prethodno potrebno prokuhati – preporuka je Županijskog zavoda za javno zdravstvo. Za druge namjene može se koristiti.
Sa ovog izvora pitkom vodom se napaja područje Grada Drniša, Općine Ružić te dio kaštelanske i trogirske Zagore.

U području zaseoka Opančine rijeka Čikola se danas dijelom izlila. Iako nije bilo veće opasnosti za ljude i njihovu imovinu, drniški vatrogasci su postavili vreće s pijeskom, ujedno su strojevima Hrvatskih voda pročišćeni zapušteni kanali uslijed čega je i došlo do izlijevanja rijeke, doznajemo od Iva Bilića zapovjednika JVP Drniš.
Područje su u dva navrataobišli drniški gradonačelnik Josip Begonja i njegov zamjenik Nikola Lovrić. Gradonačelnik Begonja poručio je da nema razloga za zabrinutost, jer vodostaj opada a spremni su i za moguće nove oborine.

I vodu sa izvorišta Miljacka kojom se vodom opskrbljuje područje Općine Promina također treba prethodno prokuhavati, izvijestili su iz Županijskog centra 112.

Od petka voda iz izvorišta Jaruga kojom se uz šibensko područje opskrbljuju i naselja Općine Unešić i drniške Zagore nije uopće za uporabu, već se cisternama stanovnicima dovozi pitka voda.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background