Nema novooboljelih na području Šibensko kninske županije

- 23. travnja 2020.

Na području naše županije danas, 23. travnja, nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 83, priopćeno je od Stožera civilne zašđtite Šibensko kninske županije u kojem se navodi:

“Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 7 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. S današnjim danom imamo 28 oporavljenih osoba.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 320 osoba, od čega je 193 osobe kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 272 osobe.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

Vezano za broj oboljelih zdravstvenih djelatnika i zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji, s jučerašnjim danom, u OVB „Hrvatski ponos“ Knin 13 je zdravstvenih djelatnika oboljelo od COVID-19, a 30 djelatnika je pod mjerama samoizolacije. U OB Šibensko-kninske županije imamo jednog oboljelog i 19 zdravstvena djelatnika u samoizolaciji.

U Domu zdravlja Drniš i Zavodu za hitnu medicinu ŠKŽ oboljelih zdravstvenih djelatnika nema, a po dvoje ih je pod mjerama samoizolacije. U Domu zdravlja Knin i Domu zdravlja Šibenik nitko od zdravstvenih djelatnika nije pod mjerama samoizolacije i nema oboljelih.

Broj oporavljenih osoba raste, a broj oboljelih se nasreću smanjuje zahvaljujući savjesnosti svih naših građana. I dalje apeliramo, poštujte preporuke Stožera civilne zaštite RH, izbjegavate nepotrebna putovanja i kontakte jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati.” – stoji u priopćenju.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian