Narodna knjižnica Drniš obilježava “Mjesec hrvatske knjige”

- 5. studenoga 2012.

U sklopu “Mjeseca hrvatske knjige”, Narodna knjižnica Drniš danas je organizirala predstavljanje književnice Branke Primorac, koja se u knjižnici družila s drniškim osnovcima polaznicima petog razreda.
Hrvatska spisateljica Branka Primorac dugi niz godina radila je u Večernjem listu kao novinarka i urednica kulture. Dvadesetak godina bila je sudionica Lidrana, mentorica za novinarski izraz.
Pisanjem se bavi cijeli život, a u književnost ulazi s dvije knjige objavljene u jednoj godini. Knjiga “Maturalac” uvrštena je u popis lektire za 7. razred osnovne škole a za nju je Primorac dobila i nagradu “Mato Lovrak” za najbolji roman za mladež objavljen u 1993. godini te knjigom “Mama, pazi pas!”.
Za knjigu “Perešin, život i smrt” iz 2001. godine dobila je nagradu “Bili su prvi kad je trebalo”, za najbolju prozu o Domovinskom ratu.
Nakon krim romana “Divlje godine” objavljenog 2010. godine, knjiga za tinejdžere objavljena je prije par dana pod nazivom “Zvonka, zmaj i tri kavalira”.

Mjesec hrvatske knjige je manifestacije koja se obilježava svake godine u razdoblju od 15. listopada do 15. studenog, a brojne hrvatske knjižnice, organizacijom različitih događanja, promiču knjigu, čitanje i pismenost te pridonose razvoju svijesti o određenim temama.

Tim povodom drniška knjižnica organizirala je nedavno i predstavljanje knjige “Visovačke i druge priče”, autora fra Žarka Maretića, bivšeg visovačkog gvardijana.
Promocija je kod građana izazvala veliko zanimanje a u punoj drniškoj knjižnici uz autora knjigu su promovirali Miljenko Galić, Ante Lojić, Tomislava Lojić uz nastup klape Skradinke.
Knjigom kratkih priča o Visovcu i njegovoj okolici fra Žarko se uključuje u niz braće franjevaca koji su na temelju narodnih predaja ostavili značajne zapise o mjestima koja su pastorizirali.

Narodna knjižnica Drniš broji preko 300 članova, među njima ima i onih koji zaboravljaju redovno vraćati posuđene knjige, neki čak i godinama. Do 15. 11. dok traje manifestacija, knjige je moguće vratiti bez naplate zakasnine, koja iznosi 25 lipa po danu po knjizi.

Narodna knjižnica Drniš


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian