Nakon tuče pod težinom leda urušio se krov dvokatnice u Badnju! (foto)

- 24. ožujka 2014.

Nakon što je u ponedjeljak poslijepodne veliko nevrijeme dugotrajno praćeno jakom tučom pogodilo drniško područje pod teretom leda urušio se krov obiteljske kuće u Badnju.
U trenutku urušavanja u kući je bila 70–godišnja Marija Grcić, njezina nevjesta Dušanka i dvoje djece.
– “Nakon Domovinskog rata krov je podignut uslijed obnove, prije 12 godina. Gornji kat nema ploču i stolice. Bila sam kod svoje kuće u Drnišu kad me nećakinja nazvala i kroz suze kazala da je pao krov. Nevjesta mi je u šoku a i njezine cure, imaju 12 i 15 godina”, kazala nam je Hermina Vukušić, kćer od Marije Grcić i pokojnog Kreše.
– “Vidi se koliko je kvalitetno obnova obavila svoj posao. Na svu sreću nitko nije stradao i to je najvažnije”, dodala je Hermina.
Upomoć su prvi pristigli susjedni i rodbina. Potom ubrzo i službe, vatrogasci, HGSS i HEP.

Nevrijeme praćeno snažnom tučom i grmljavinom započelo je iza 15 sati. Cijelo područje ubrzo se zabijelilo, kao da je pao snijeg. Krupa je neprestano padala duže od pola sata.

Nesumnjivo su nastradale mnoge povrtlarske i voćarske kulture.

Prema mjerenjima udruge ‘Šibenik–meteo’ koja u Drnišu ima postavljenu AMP stanicu tijekom dana palo je 13 litara kiše po metru četvornome, a temperatura zraka se u kratkom vremenu sa ugodnih 14°C spustila na 7°C, koliko se mjerilo u 16 h.

Nevrijeme je izazvalo i velike probleme u prometu. Na državnoj cesti D-33 Šibenik Drniš kolona vozila bila je duga jedan kilometar, cesta je bila neprohodna sve do dolaska ralica.

Od Hrvatskih cesta, voditelja Nadcestarije Drniš, Željka Bilaća doznajemo da u trideset godina dugom radnom vijeku nikada ranije nije vidio ništa slično,
– “Dvadeset centimetara leda na prometnici nakon krupe nikada nisam vidio. Ralice rade kao da je pao snijeg. Temperatura zraka trenutno je oko 3 stupnja, ako se nastavi spuštati tijekom noći početi ćemo posipati sol i šljunak”, kazao nam je Bilać.

Od gradonačelnika Drniša Josipa Begonje, koji je obišao obitelj u Badnju, doznajemo da će sutra od župana Šibensko kninskog Gorana Pauka za Drniš zatražiti proglašenje elementarne nepogode. 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian