NAJAVA: Književna večer s Ivanom Šojat u Drnišu

- 30. studenoga 2018.

Narodna knjižnica Drniš za ponedjeljak najavljuje književnu večer sa Ivanom Šojat, hrvatskom književnicom, autoricom brojnih eseja, poezija, kratkih priča, književnih prijevoda, novela i romana, od kojih je roman „Unterstadt“ nagrađivan više puta na književnim natječajima. Odlikovana je za promicanje hrvatske kulture u zemlji i inozemstvu.

Ivana Šojat je završila gimnaziju i dvije godine studija matematike i fizike na Pedagoškom fakultetu sveučilišta u Osijeku. Sudionica je Domovinskog rata u koji se uključila u kolovozu 1991. kao dragovoljac.
Nakon što je radila kao tajnica i prevoditeljica u Uredu Ministarstva obrane Hrvatske za odnose s UN-om i Europskom Unijom seli se u Belgiju, gdje je završila studij francuskog.
Vratila se u Hrvatsku 2001. i zaposlila u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.
Aktivan je član Hrvatskog društva književnika a na prošlim lokalnim izborima bila je kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnicu Osijeka.

U Drnišu predstavit će se sa svojim djelima “Ničiji sinovi” romanom koji govori o međuljudskim odnosima, potom sa zbirkom priča ‘Emet’ što u prijevodu sa hebrejskog znači život a kojima propituje tanku granicu na kojoj se miješaju pogansko i kršćansko, sa romanom”Jom Kipur” koji je dijalog psihijatra Grgura Romića i hrvatskog branitelja s dijagnozom PTSP-a Josipa Matijevića, te djelom “Unterstadt”koji pripovijeda priču građanske obitelji njemačkih korijena u Osijeku od početka do kraja dvadesetog stoljeća kroz sudbine četiriju generacija žena.
Književna večer održati će se u Narodnoj knjižnici Drniš sa početkom u 18 sati.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian