Načelnik Općine Ružić Ante Pijuk poručuje nemamo ni dugova, ni kredita!

- 2. ožujka 2021.

Načelnik Općine Ružić Ante Pijuk danas je održao konferenciju za medije, kako je naveo zbog pokušaja pojedinih lokalnih političkih čimbenika da unesu nemir među građane konstrukcijama kako je Općina Ružić u dugovima i pred bankrotom, na ovaj način želi upoznati javnost da je riječ o lažima u službi nadolazeće predizborne kampanje te da je financijsko poslovanje Općine Ružić stabilno i likvidno.

Općina Ružić nema nikakvih aktivnih kreditnih zaduženja, dugovanja, neplaćenih dospjelih računa ili neizvršenih obveza. Kratkoročni kredit koji je podignut u jesen prošle godine radi plaćanja zadnje rate izvođaču radova na dječjem vrtiću vraćen je odmah nakon što je Agencija za plaćanja refundirala Općini ranije uplaćena sredstva, kazao je načelnik Ante Pijuk i naveo:

 

Unatoč padu prihoda zbog pandemije koronavirusa Općina Ružić nije smanjivala stimulativne potpore građanima, iako su to činili mnogo snažniji gradovi i općine, dodao je načelnik Pijuk:

 

Načelnik Pijuk  izvijestio je na današnjoj pressici i kako uz ključne kapitalne projekte, izgradnju dječjeg vrtića, asfaltiranje nerazvrstanih cesta i uređenje društvenog doma u Umljanovićima, u 2020. godini realizirani su brojni drugi komunalni i infrastrukturni projekti:

 

U tijeku je izrada Programa stambenog zbrinjavanja nakon čega slijedi komunalno uređenje stambene zone Ružić i izgradnja sportsko-rekreacijske zone koja će biti u funkciji stambene zone. Osigurana su sredstva za dovršetak spomen-sobe u Kljacima, a ulagat će se i u više sportsko-rekreacijskih zona:

 

Zaključio je na današnjoj konferenciji za medije načelnik Općine Ružić Ante Pijuk.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian