Na velikoj eno-gastro fešti u Biogradu po pri put i Drnišani

- 3. lipnja 2013.

U Biogradu na moru ,na već dobro poznatoj manifestaciji izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora po prvi put svojom ponudom proteklog vikenda predstavili su se Drnišani.

Drniški izlagači

„Biogradski stol”kojim se povezuje zelena i plava Hrvatska, a ujedno otvara glavna turistička sezona,osmu godinu za redom održan jeu organizaciji Turističke zajednice, Grada Biograda na moru i Ceha ugostitelja .
Turistička zajednica Grada Drniša organizirala je predstavljane drniških proizvođača suvenira ,te sira i proizvoda od meda. Svojim suvenirima predstavili su se Milanka Pranić , Udruga žena Sv.Roko, umjetničkim slikama od stakla Viktorio Marin, višestruko nagrađenim sirom iz mišine Slavko Petrović iz Pakova Sela, te eko proizvodima od meda Obrt Prominka Miljenka Čavline iz Marasovina.
Slavko PetrovićDomaćini su izrazito zadovoljni svojim ovogodišnjim stolom dužim od 1200 metara, te zanimanjem koje su probudili među domaćim i stranim gostima. I to sve unatoč lošem vremenu.Na Obali kralja Petra Krešimira IV. predstavilo se oko 425izlagača iz svih naših županija kao i izlagači iz Češke, Italije, Mađarske, Slovenije, Makedonije te Bosne i Hercegovine. Ponuđeno jeobilje raznovrsnih jela što su kuhana u loncima, tečama, ispod peke , gradelama,uz to i veliki izbor pića, sireva, suhomesnatih proizvoda,meda i mednih proizvoda, biljnih preparata za očuvanje zdravlja, rukotvorina i domaćih suvenira, kolača…Feštu su svojim nastupom upotpunila brojna kulturno umjetnička društva te folklorne i etno skupine.
Prvog dana „Biogradskog stola” koji se svečano otvoren u petak navečer drniški štand posjetio je i gradonačelnik Josip Begonja.
U nazočnosti brojnih uzvanika gostiju i sudionika, ovu manifestaciju otvorio je dogradonačelnik grada Biograda Marijan Stopfer,a ispred domaćina organizatora sve nazočne je pozdravio i direktor Turističke Zajednice Ivo Eškinja.
U dane održavanje ove manifestacije od petak do nedjelje bilo je oko 20 000 posjetitelja.

Biograd

Biograd

Biograd

Biograd

Biograd

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background