Na Uskrs izravan prijenos mise iz Gospine crkve na Radio Drnišu

- 29. ožujka 2013.

Radio Drnis.hrVeliki je petak – dan kada kršćani obilježavaju Kristovu smrt na križu, dan koji sažima smisao patnje, trpljenja i smrti, nade da smrt nije kraj te da je spasenje svakog čovjeka moguće.
Veliki petak jedini je dan u godini u kojem nema euharistijskoga slavlja. Ne zvone crkvena zvona, oltar je bez križa, oltarnika, svijeća ili cvijeća kako bi se što bolje istaknula Isusova muka i smrt. Također, na Veliki petak se od vjernika traži post i nemrs.
U drniškoj župi obredi Velikoga petka počinju večeras u 19:00h,a iza obreda slijedi procesija sa Presvetim Oltarskim Sakramentom ulicama grada Drniša.
Sutra na Veliku subotu obredi Vazmenog bdijenja početi će u 20:00h, blagoslovom ognja ispred crkve, te unošenjem Uskrsne svijeće u crkvu.
Sutra je i blagoslov uskršnjih jela u crkvi sv. Ante u 10h, 11.30h, i 16h; u Kričkama u 15h, Žitniću 10.30h, Sedramiću u 11h, te u crkvi u Trbounju u 12h.
Na sam blagdan Uskrsa u župi Gospe od Ružarija sv. mise su kao i nedjeljom. Središnju misu iz Gospine crkve na Uskrs izravno možete slušati od 10 sati u programu Radio Drniša.
Na uskrsni ponedjeljak tradicionalno sveta misa je u Badnju 10h, a večernja u crkvi sv. Ante u Drnišu.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background