Momčd Mirlović Zagore odustaje od Druge lige?

- 6. rujna 2009.

Malonogometni klub Mirlović Zagora po svemu sudeći odustat će od natjecanja u Drugoj hrvatskoj malonogometnoj ligi – skupina Jug.
Prema riječima osnivača i predsjednika kluba Ive Nakića, sudjelovanje u tom rangu natjecanja iziskuje puno veće troškove u odnosu na Županijsku ligi i bez adekvatne pomoći Općine Unešić i sponzora, klub ne može normalno funkcionirati i biti ravnopravan suparnik ostalim ekipama. Glavna sredstva klubu je do sada osiguravala Općina Unešić, te su u klubu dobili obećanje kako će tako biti i u narednoj sezoni. Međutim, u Općini je došlo do smjene vlasti te im je rečeno kako nema dovoljno sredstava za sponzoriranje kluba u Drugoj ligi. Sigurno bi bila velika šteta da Mirlović Zagora odustane od natjecanja u kojem su bilježili odlične rezultate, a povratak u Županijsku ligu bio bi veliki korak unatrag. Naime, radi se o klubu koji se od svog svog utemeljenja 2000. godine, radom i upornošću uzdigao do Druge lige, što je najveći uspjeh za takav klub u Šibensko – kninskoj županiji. Igrači su redom mladi momci od 16 do 25 godina koji su rođeni, ili vuku korijene iz Mirlović Zagore, a neki od njih su zahvaljujući odličnim igrama dobili angažmane i u prvoligaškim sredinama.
Tijekom devet godina djelovanja, momčad Mirlović Zagore osvajala je brojne turnire u Šibensko – kninskoj i Splitsko – dalmatinskoj županiji, a tradicionalno sudjeluje na međunarodnom turniru u Stuttgartu u Njemačkoj, gdje je njihov rad prepoznat među hrvatskim iseljenicima.
Najveći uspjeh zabilježen je u sezoni 2008/ 2009. kada je MNK Mirlović Zagora osvojila naslov prvaka u Županijskoj ligi, te kroz kvalifikacije izborila plasman u Drugoj hrvatskoj malonogometnoj ligi.
Nažalost, zbog nedostatka financijskih sredstava pod velikim je upitnikom nastavak natjecanja kluba u Drugoj ligi, iako su to svojim rezultatima definitivno zaslužili.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Sljedeća objava

O kartanju


Prethodna objava

O spizi još jednom


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian