Mjesec hrvatske knjige u Narodnoj knjižnici Drniš

- 14. listopada 2016.

Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost, bit će svečano otvorena sutra. Domaćin je grad Šibenik, a Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ ovogodišnji je suorganizator.

Najstariji hrvatski grad ove godine bilježi tri bitne obljetnice, 950-tu obljetnicu prvoga spomena, 150. obljetnicu utemeljenja Narodne slavjanske čitaonice i 400. obljetnicu objavljivanja knjige izuma i projekata ‘Novi strojevi’ Šibenčanina Fausta Vrančića. Zbog tih razloga Programski i organizacijski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2016. odredio Šibenika kao domaćina svečanoga otvorenja, koje će se održati u 12 sati u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Geslo ovogodišnje manifestacije je ‘Čitam sto nas sat’. Pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

I Narodna knjižnica Drniš već nekoliko godina obilježava Mjesec hrvatske knjige.

U četvrtak, 20. listopada u 18 sati drniška će publika dobiti priliku družiti se s Brunom Šimlešom, jednim od najpoznatijih domaćih autora knjiga s područja popularne psihologije, a sudeći po posudbi u knjižnici, drnišani ga rado čitaju. Bruno Šimleša autor je iza kojeg stoje naslovi ‘Sudbina duše’, ‘Hvala ti ljubavi’, ‘Savršenstvo kreacije’, ‘Škola života’, ‘Ljubavologija’, ‘U rukavicama mi je ionako prevruće’ i posljednji ‘Umjetnost života’, a ujedno je i televizijski voditelj.
Susret je organiziran u suradnji s nakladničkom kućom Ljevak iz Zagreba, ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a knjige će se moći kupiti po promotivnim cijenama.

26. i 27. listopada 2016. na programu je radionica pod nazivom Izrada ukrasa od papira – koju će voditi kreativna voditeljica Diana Bilušić.

U četvrtak 03. studenog u Drniš dolazi Pavao Pavličić, jedan od najčitanijih i najpopularnijih hrvatskih književnika. Pavao Pavličić autor je proznih radova i scenarija za filmove, prevoditelj, sveučilišni profesor na Katedri za komparativnu povijest hrvatske književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu (redovni profesor u miru), član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Njegov opus broji više od devedeset naslova – osim više od četrdeset romana i osam filmskih scenarija, tu su feljtoni, eseji, memoarska proza, zbirke pripovjedaka i brojni znanstveni radovi.

U planu je održavanje i glazbeno poetske večeri kad će gost biti Hrid Matić a iz knjižnice najavljuju i stalne decoupage radionice u studenom i prosincu ali sa novim naprednijim tehnikama.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background