Ministar regionalnog razvoja Šime Erlić posjetio Drniš, podržao gradske projekte

- 12. lipnja 2023.

Drniš je posjetio ministar regionalnog razvoja i fondova europske unije Šime Erlić, sastao se gradonačelnikom Drniša Josipom Begonjom.
Teme razgovora bile su sufinanciranje europskih projekata Grada Drniša od strane ministarstva te planovi provedbe za nove projekte, prijavljene na Program gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore.
Gradonačelnik Drniša Josip Begonja iznio je detalje o prijavljenim projektima: Prvi projekt je revitalizacija stare škole u Brištanima odnosno njezina prenamjena u hostel, vrijednost projekta je 738 tisuća eura, Grad Drniš u proračunu je osigurao 147 tisuća eura. Drugi projekt tiče se javne rasvjete koja je zastarjela te postoji i zakonska obveza modernizacije, riječ je o 194 tisuće eura vrijednom projektu a Grad Drniš u proračunu je osigurao 39 tisuća eura.

Treći projekt je izgradnja kanalizacije u predjelu Krš u Drnišu, u visini od 121 tisuću eura a Grad je osigurao 50 tisuća eura, razlika za sve se očekuje od ministarstva jer sufinanciranje muči sve male gradove – kazao je Begonja:

 

Gradonačelnik Drniša govorio je i o projektu prekogranične suradnje u okviru koje bi Drniš dobio Vatrogasni dom. Grad Drniš surađuje sa gradom Herceg Novi u Crnoj Gori i Grudama u Bosni i Hercegovini.

 

Ministar je uvodno pohvalio napore koje ulaže Grad Drniš te kazao:

 

Ministar Erlić naveo je kako program gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore osigurava bespovratnu financijsku potporu od 10 milijuna eura nacionalnih sredstava kojom će se dodatno potaknuti ulaganje u javne infrastrukturne prioritete, osobito one koji se ne mogu financirati u okviru postojećih programa Europske unije.
Provedbom prijavljenih projekata na ovaj Vladin program, realizirat će se sadržaji od vitalnog značaja za područje Dalmatinske zagore, a početak investicija očekuje se već krajem ove godine.

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian