Ministar prometa Oleg Butković u Drnišu obišao uređenu državnu cestu DC-33, ulicu Ivana Meštrovića

- 21. veljače 2020.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je u Drnišu obišao uređenu i rekonstruiranu državnu cestu D 33, u naravi ulicu Ivana Meštrovića.

Riječ je o prometnici koja ide od Drniša kroz naselje Badanj sve do Jabuke u Siveriću u dužini od oko dva i pol kilometra.

Obnova je uključivala kompletno uređenje prometnice sa novom javnom rasvjetom, ugradnjom instalacija za plinoopskrbu, izgradnju nogostupa, najvećim dijelom sa obje strane ceste, izgradnju fekalne kanalizacije te dijelom i rekonstrukciju vodovodne mreže, izgradnju oborinskih kanala, postavljanje signalizacije te na koncu i stručni nadzor.

Hrvatske ceste su uložile oko 14 i pol milijuna kuna sa PDV-om, Grad Drniš za javnu rasvjetu milijun i pol kuna a Hrvatske vode posredstvom RAD-a oko 4 milijuna kuna sa PDV-om.

Sveukupno 20 milijuna kuna. Radovi na prometnici trajali su od rujna 2018. godine do prosinca 2019. godine, a izvođač je bila tvrtka Sarađen.

Gradonačelnik Josip Begonja ovu priliku je iskoristio kako bi dogovorio daljnje radnje u svezi realizacije projekta izgradnje obilaznice Drniša.

Sa ministrom Butkovićem, sa predsjednikom uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i sa gradonačelnikom Drniša Josipom Begonjom razgovarala je Matilda Jelčić Stojaković:


Nastavite čitati

Sljedeća objava


Thumbnail

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian