Ministar Butković u Šibeniku potpisao ugovore za sufinanciranje sanacije pomorskog dobra vrijedne 10,75 milijuna kuna

- 19. ožujka 2021.

U radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji boravio je danas ministar mora, prometa i infrastrukture g. Oleg Butković gdje je s predstavnicima gradova i općina te ravnateljicom Lučke uprave Šibensko-kninske županije potpisao ugovore i sporazume vrijedne 10,75 milijuna kuna.

„Riječ je projektu u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja. Osim toga, značajna sredstva se osiguraju i za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi. Tako je ove godine Ministarstvo za navedene namjene, osiguralo čak 88 milijuna kuna za brojne projekte.“, kazao je ministar Butković prilikom potpisivanja ugovora i sporazuma u prostorijama Adriatic BusinessCentera u Šibeniku te pohvalioprimjer uređenja komunalne luke Vrnaža kao ogledni primjer rješenja problematike lokalnog stanovništva.

Ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije gđa. Jadranka Fržop, s ministrom je potpisala ugovor kojim se dodjeljuju sredstva za izvođenje radova na „Izgradnji i rekonstrukciji luke otvorene za javni promet Prvić Šepurine“, u iznosu od 4.000.000,00 kuna te sporazumo izvođenju radova na „Izgradnji luke otvorene za javni promet Bilice – uvala Stubalj“,u iznosu od 5.900.000,00 kuna.

Gradonačelnik Grada Šibenika g. Željko Burić potpisao je sporazum kojim će se sufinancirati „Sanacija pomorskog dobra – plaža sv. Mihovila Raslina“, vrijedan 200.000,00 kuna.

Načelnik Općine Murter-Kornati g. Toni Turčinov potpisao je sporazum kojim će se sufinancirati Sanacija pomorskog dobra – Uređenje postojećeg parkirališta, vrijedan 350.000,00 kuna, dok je gradonačelnik Grada Skradina g. Antonijo Brajković potpisao sporazum kojim će se sufinancirati  „Parterno uređenje šetnice uz novu obalu ex plažu Pionir“, vrijedan 300.000,00 kuna.

„Kao primorskoj županiji izuzetno su nam važna ulaganja na pomorskom dobru, općem dobru koje, kao takvo, pripada svim ljudima. Županija o njemu vodi posebnu brigu i svake godine izdvaja značajna sredstva zaunaprjeđenje infrastrukture, odnosno sufinanciranje izgradnje i održavanja pomorsko-građevinskih objekata lučkog područja, kao isanaciju štete nastale uslijed izvanrednih događaja na pomorskog dobra izvan luka, za što je u proteklom četverogodišnjem razdoblju izdvojeno preko 18 milijuna kuna. Zahvaljujem Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na čelu s ministrom Olegom Butkovićem, što prepoznaje naše potrebe i što su nam danas donijeli gotovo 11 milijuna kuna.“, kazao je župan Goran Pauk.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background