Marti Perlić i Ivanu Zoričiću uručene Nagrade Grada Drniša

- 16. kolovoza 2012.

Košarkašica Marta Perlić i karataš Ivan Zoričić ovogodišnji su drniški laureati. Nagrade Grada Drniša uručene su im danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Drniša povodom blagdana sv. Roka i Dana grada Drniša.

– “Prvenstveno bi se htjela zahvaliti Košarkaškom klubu DOŠK koji me predložio za Nagradu Grada Drniša a potom i Gradskom vijeću koji je taj prijedlog podržao. Bez obzira na cijelu moju sportski karijeru te brojna osobna i kolektivna priznanja i nagrade koje sam do sada dobila samo je jedna nagrada koja se prima na emotivnom nivou kao ova. Zahvaljujem se gradu Drnišu u kojemu sam rođena na današnji dan, i kojega neizmjerno volim, svojim sugrađanima i obitelji, suprugu ali jedno veliko hvala pripada osobi bez koje ovo sve ne bi bilo moguće a to je moja samozatajna majka, njoj ide najveće hvala”, kazala je Marta Perlić koja je nagradu dobila zbog iznimnog doprinosa afirmacije košakrke među madlima drniškog kraja te za ukupno prostignute rezultate tijekom svoje karijere.

Nagrade laureatima uručio je predsjednik Gradskog vijeća Josip Begonja dok je gradonačelnik Drniša Ante Dželalija Marti Perlić uručio i cvijeće povodom rođendana.

– “Velika mi je čast što sam dobio nagradu Grada Drniša jer najvrjednije je kad te netko prizna i cijeni u tvom mjestu”, kazao je poznati hrvatski karate reprezentativac Ivan Zoričić nagradu je dobio za ukupne postignute rezultate tijekom svoje karijere i za doprinos u razvoju karatea na području DRniša te Karate kluba Drniš. 

Zahvalnice Grada Drniša dobili su Željko Bulat ravnatelj NP Krka, Milan Bandić gradonačelnik Grada Zagreba te Paul Vandoren šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj čiji posjet je najavljen Drnišu narednih dana.

Svečanoj sjednici uz gradske vijećnike i čelne ljude Grada Drniša, brojne drniške gospodarstvenike i predstavnike javnih ustanova i institucija nazočili su među ostalima i saborski zastupnici Ante Kulušić i Petar Baranović, šibensko-kninski župan Goran Pauk, pročelnik Grada Zagreba za društvene djelatnosti Ivica Lovrić, načelnici općina Ružić i Unešić, Josip Sučić i Branko Dželalija, te brojni drugi.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Josip Begonja koji je izrazio uvjerenje da je pred nama vrijeme građenja međusobnih boljih odnosa, vrijeme umrežavanja zajedničkih snaga i mogućnosti, vrijeme sinergije.

– “Naši odnosi određuju to što jesmo, ali i ono što trebamo biti, a prije svega domoljubi koji se zalažu za osobno i opće dobro, za dobro svoje domovine, za dobro svog zavičaja i naroda koji ovdje živi. To će, želim vjerovati, biti misao vodilja naše zajedničke budućnosti u kojoj ćemo više i češće graditi mostove a rušiti međusobne zidove. U zajednici u kojoj živimo upravo mi trebamo predstavljati čvrstu verigu u lancu kako bi ostvarili bolje sutra, za našu djecu, za naše prijatelje, za sve žitelje Drniša i drniškog kraja, kazao je Begonja.

Prigodnim riječima potom se obratio gradonačelnik Ante Dželalija koji se u svom kratkom obraćanju osvrnuo na svetački put drniškog patrona, koji se odrekao svog bogatstva i život posvetio velikodušnom i nesebičnom darivanju sebe drugima. Dželalija je naglasio kako kako njegov život i djela trebali bi i mi danas nastojat živjet i radit nesebično pomažući jedni drugima.

Uz gradonačelnika Dželaliju prigodno se okupljenima obratio i župan Goran Pauk kazavši da očekuje da će uz pomoć države i županije, Grad Drniš i ubuduće znati koristiti sredstva iz EU fondova. Tu prije svega prioritetom drži izgradnju brze ceste Šibenik -Drniš – Knin za koju očekuje da će se iznaći sredstva u europskim fondovima ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, a koja će vjeruje biti dostupna i drniškim poduzetnicima i na taj način doprinijeti novom zapošljavanju, kazao je župan. Župan Pauk izdvojio je i projekt navodnjavanja Petrovog polja od kojeg Županija ne odustaje te programe učinkovitog gospodarenja energijom.

Blagdan svog zaštitnika sv. Roka i Dan grada Drnišani su počeli slaviti rano jutros budnicom gradskim ulicama u izvedbi Gradskog puhačkoj orkestra Drniš, te misnim slavljem s tradicionalnom procesijom koje je predvodio drniški župnik i dekan fra Božo Morić.

Drnišani sv. Roka kao svog zaštitnika štuju od 1734. kad su sagradili kapelicu u spomen na sveca koji je grad obranio od kuge što je harala od 1731. do 1732.

Više dnevna drniška fešta završava večeras na središnjem gradskom trgu Poljani koncertom Mladena Grdovića i sastava Baruni, te vatrometom točno u ponoć. 

sv-roko-svecana-1

sv-roko-svecana-2


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian