Marko Jelić je novi šibensko kninski župan

- 30. svibnja 2021.

Prema prvim neslužbenim informacijama iz DIP-a novi Šibensko kninski župan je Marko Jelić, kandidat grupe birača, a zamjenica župana je Iris Ukić Kotarac. Obrađena su svih 211 biračkih mjesta.

U županiji u drugom krugu lokalnih izbora od 96.509 birača glasovanju je pristupilo 42.600 ili 44,14%.

Marko Jelić – kandidat grupe birača osvojio je 25.458 glasova, te tako pobijedio kandidata HDZ-a/HSLS-a Gorana Pauka koji se natjecao za svoj četvrti mandat a osvojio je 16.366 glasova.

Jelić je i u Drnišu pobijedio Pauka sa osvojena 1.363 glasa dok je Pauk dobio 1.105. glasova.

Prvi je to put od samostalnosti Hrvatske da na vlasti u Šibensko kninskoj županiji neće biti HDZ.

Marko Jelić obratio se večeras medijima i kazao:

– Zahvaljujem se svih biračima koju su izašli na izbore. Ljudi su željeli promjenu, nakon toliko godina osjetili su da tu više nema ni vizije niti smjera za budućnost. A mi smo im ponudili ono što smo primijenili ovdje u Kninu u zadnje četiri godine. Zahvaljujem se svima i u Kninu što su izabrali Marija Ćaćića i Kristinu Perića za nastavak upravljanja gradom. Zahvaljujem se nezavisnim načelnicima Pirovca, Tribunja, Murtera, zatim i Stipi Petrini iz Primoštena. Ovo je velika stvar, imamo priliku promijeniti našu županiju, a samim tim i državu nabolje – rekao je Jelić.

Upitan što će mu biti prvi potez kad preuzme vlast u županiji, Jelić je odgovorio:

– Ono što cijelo vrijeme govorim jest da svi moramo biti jednaki, županijska uprava će, kad preuzmem dužnost, biti jednaka za sve. Jednako će se ponašati i držat će se rokova, kao što se i kninska uprava drži. Tako da svako tko dođe u županiju može očekivati jednak tretman sukladan zakonu. Drugo, sazvat ću sve načelnike i gradonačelnike, barem jednom u dva mjeseca, da zajedno koordiniramo projekte od interesa jedinica lokalne samouprave, a samim tim i županije, i da ih zajedno guramo prema državi i europskim fondovima – rekao je Jelić.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian