Lovačko društvo Kamenjarka iz Drniša županijski pobjednik u lovačkom trapu, Ante Ponoš pojedinačni prvak

- 9. lipnja 2022.

Na streljani Bogočin u Unešiću održano je županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu, disciplina lovački trap.

Na natjecanju koje je organizirao Lovački savez šibensko-kninske županije sudjelovalo je deset ekipa i ukupno 60 strijelaca. Pobjedu je na koncu, s pogođenih 99 meta, odnijela ekipa Lovačkog društva Kamenjarka iz Drniša u sastavu Eduard Grcić, Ante Ponoš, Petar Ponoš, Marko Bilić, Ante Vlaić i Mate Pamuković.

Srebrnom medaljom okitili su se članovi Lovačkog društva Krka Lozovac-Konjevrate s pogođenih 96 glinenih golubova, a za nju su pucali Joško Krnić, Danijel Skočić, Mate Šeneta, Šime Čvrljak, Danijel Krnić i Frane Bukić.

Prošlogodišnji prvaci iz Lovačkog društva Kamenjarka Tisno morali su se zadovoljiti broncom, pogodivši 93 leteće mete. Tišnjani su nastupili u sastavu Joško Reškov, Marko Klisović, Josip Bernarda, Neven Krnić, Šime Špadina i Ante Muić.

U poretku od četvrtog do desetog mjesta završila su sljedeća lovačka društva: Prepelica Unešić, Skradin, Šibenik, Jarebica Rogoznica, Vuk Perković, Promina Oklaj i Kamenjarka Bilice.

U finalnom natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji, u kojem je sudjelovalo šest najbolji pojedinaca iz ekipnog dijela, pobjeda je pripala članu drniške Kamenjarke Anti Ponošu, koji je od ukupno 50 meta pogodio njih 45. Drugo mjesto osvojio je Ante Mihaljević iz Lovačkog društva Skradin s uspješno pogođena 44 glinena goluba, dok je brončana medalja zahvaljujući 41 pogođenom golubu pripala još jednom članu drniške Kamenjarke, Eduardu Grciću.

Prigodne pehare i medalje laureatima je uručio predsjednik županijskog lovačkog saveza Nediljko Dujić.

Strijelcima sada slijedi natjecanje u disciplinama parkur i karabin, a koje će se 26. lipnja održati na streljani u Omišu, nakon čega će se zbrojiti sve tri discipline, te tako dobiti županijska selekcija od šest strijelaca, koji će predstavljati Županijski lovački savez na državnom natjecanju u mjesecu rujnu,  – priopćeno je iz Lovačkog saveza Šibensko kninske županije.

Tagged as

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background