Kulturna poslastica HNK Šibenik i zagrebačke Gavelle: Krležina ‘Leda’ večeras u Drnišu!

- 21. svibnja 2019.

Krležina ‘Leda’ jedno od najsjajnijih djela hrvatske dramske književnosti večeras se prikazuje u Drnišu.

Komedija jedne karnevalske noći, lepršava je igra glembajevskog ciklusa koja glumce i publiku uvijek stavlja pred ogledalo istine o socijalnom i emotivnom statusu krhkoga građanskog sloja, koji je u Hrvatskoj uvijek na rubu nepostojanja, naročito u današnje vrijeme.

‘Ledu’ u koprodukciji HNK Šibenik i zagrebačke Gavelle režirao je Boris Svrtan koji glumi i lik Klanfara, a uz njega su u glumačkom ansamblu i Luka Dragić, Franka Klarić, Ivan Jončić, Ivana Guli, i Oriana Kunčić.

Kostimografiju koja je odlično dočarala doba u kojem se radnja odvija potpisuje Sara Lovrić Caparin, a glazbu Drnišanin Roko Radeljak koji se pojavljuje na sceni sa saksofonom i klarinetom.

– ‘To je briljantna Krležina komedija, jedna od najsjajnijih uopće napisanih na hrvatskom književnom jeziku, dramskom pismu, praizvedena 199. godine a i dan danas je živa. Govori o licemjernim odnosima, dekadentnom društvu, sa kompliciranim odnosima. Svatko od nas će se prepoznati u jednom od likova ove komedije koja osim što briljantno žonglira hrvatskim jezikom ogoljujući sve njegove slojeve, funkcionira u apsurdnim i ritmičkim obratima. Predstava traje sat i četrdeset minuta, lako je gledljiva, komedija koja gledatelja drži bez daha od početka do kraja sa fantastičnom ekipom glumaca i odličnom scenografijom, – kazao je redatelj predstave Boris Svrtan, pozivajući sve Drnišane da ju pogledaju.

Predstava igra u Kino kazališnoj dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu, danas, utorak, 21. svibnja 2019. godine sa početkom u 20:30 h a cijena ulaznice je 30,00 kuna.

Ulaznice se mogu upiti uoči predstave sat vremena na blagajni dvorane.

Ne propustite ‘Ledu’ u Drnišu!


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background