Krošnje stabala u ulici 142. brigade više ne ugrožavaju pješake i promet

- 30. listopada 2018.

Olujno jugo praćeno kišom koje je jučer u poslijepodnevnim i večernjim satima pogodilo grad Drniš i drniško područje izazvalo je povremene prekide u isporuci električne energije kao i lomljenje krošnji stabala u samom centru grada, u ulici 142. brigade.

Obzirom da se stabla nalaze uz samu prometnicu i nogostup, popucale grane urušile su se na sam kolnik, pa je dio ceste sinoć zbog toga bio zatvoren za promet, a zatvorena je dijelom bila i jutros tijekom radova sanacije.

Riječ je nekretnini  koja je u vlasništvu tvrtke Lidl Hrvatska no iako je riječ o privatnom vlasništvu u organizaciji Grada Drniša djelatnici javnih radova, Gradske čistoće  Drniš i vatrogasnih postrojbi Grada Drniša jutros su u potpunosti otklonili krošnje stabala. Jer predstavljaju prijetnju sigurnosti građana.

Grad Drniš će  Lidlu prefakturirati račun koji će za izvršene radove dobiti od Gradske čistoće Drniš ali će podnijeti i prekršajnu prijavu zbog ne pridržavanja Odluke o komunalnom redu Grada Drniša.

Naime slična situacija dogodila se i prije godinu dana, sa istim stablima na istoj lokaciji, nakon čega je Grad Drniš od tvrtke Lidl zatražio da temeljem Odluke o komunalnom redu, na svojoj nekretnini izvrše uklanjanje raslinja te održavanje stabala. Obilaskom terena od strane gradske službe utvrđeno je da tvrtka Lidl Hrvatska nije postupila u skladu sa Odlukom o komunalnom redu ni nakon upućenog dopis, a što je potkri

jepljeno i fotodokumentacijom.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian