Koncert ”Ivanu Meštroviću u čast” u Otavicama ove subote, 01. kolovoza

- 30. srpnja 2020.

Usprkos situaciji izazvanoj korona virusom i ove godine će se održati 11. po redu koncert ”Ivanu Meštroviću u čast” u Otavicama općine Ružić.

Zbog mjera opreza koncert će biti održan ispred crkve Presvetog Otkupitelja 1. kolovoza 2020. s početkom u 19,30 sati, time će posjetiteljima biti omogućena distanca na otvorenom prostoru u skladu s mjera opreza. Koncert će biti održan u ozračju pieteta prema žrtvama Covida 19.

Program koji će biti predstavljen posjetiteljima sastavljen je od poznatih skladbi hrvatskih i inozemnih skladatelja. Već tradicionalno uvodno će se čuti Lukačićeve ”Sacrae Cantiones” koje ove godine pune 400. god. od tiskanja u Veneciji 1620. godine, na programu će se naćii Albinonijev ”Adagio” u popularnoj vokalnoj verziji, Gershwinov ”Summertime”, Tijardovićeva arija iz ”Male Floramy”, ”Santa Lucia”, ”Caruso” i druge popularne pjesme.

Skladbe će interpretirati članovi Glazbenog ansambl HTD i gosti, predvođeni poznatim hrvatskim tenorom Hridom Matićem te sopranisticom HNK Zagreb Martinom Klarić, vokalne soliste će na klaviru pratiti maestro Gaj Matić Marović.

Koncert ”Ivanu Meštroviću u čast” svojom posebnošću pobuđuje pažnju, te svake godine poprima sve veći značaj. Muzeji Ivana Meštrovića i Općina Ružić prepoznali su vrijednost ove manifestacije koja slavi umjetnost i svake se godine prisijeća velikog Ivana Meštrovića i njegovog grandioznog djela, događaje se održava usred prekrasnog Petrovog polja gdje je naš slavni umjetnik pronašao počivalište.

Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom Muzeja Ivana Meštrovića u organizaciji općine Ružić uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, a u realizaciji Hrvatsko-talijanskog društva iz Zagreba. Nadamo se da ovaj vrijedan kulturno-umjetnički događaj neće poremetiti situacija s koronom te da će se publika odazvati.

 

 

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian