Košarkaši DOŠK-a započeli pripreme za novu sezonu!

- 31. kolovoza 2010.

KK DOŠKDrniški košarkaši započeli su pripreme za novo prvenstvo u A- 2 ligi. Na prozivci se pojavilo sa samo desetak igrača, dok su ostali opravdali svoj nedolazak poslovnim obvezama.

Kompletne pripreme će se odraditi u Drnišu, a u planu je i nekoliko prijateljskih utakmica. Tijekom ljetne pauze klub su napustili Vranjić, Vidović, Gabrić i Bilić. Mladi Gabrić otišao je u Šibenku 4 – Jolly JBS, Vidović, kojemu je istekao juniorski staž, vratio se u Split, dok Antonio Bilić još traži angažman. Miro Vranjić, ponajbolji igrač DOŠK-a prošle sezone, iz obiteljskih je razloga preselio u Zagreb. Lista odlazaka time nije konačna jer postoji mogućnost da još neki od igrača napuste klub. Novih imena za sada nema, ali će se tijekom priprema DOŠK sigurno pojačati s jednim ili dvojicom igrača. Trener prve momčadi ostaje prof. Ivan Zeljko, a još se ne zna tko će mu pomagati na klupi.
Novo prvenstvo u A- 2 ligi – skupina Jug trebalo bi startati polovicom listopada, ali još se ne zna tko će se sve natjecati u tom rangu. Naime, momčadi Kaštela i ŠIbenke, koji su ispali iz A- 1 lige, još nisu potvrdili nastup u A- 2 ligi. Novi član je prošlogodišnji prvak B- 1 lige Metković, dok se Jolly JBS , kao drugoplasirana ekipa, ujedinila sa Šibenkom 4 te sada čine jedan klub pod nazivom Šibenka 4 – Jolly JBS.
Pravlo da jedan igrač mlađi od 18 godina mora biti na parketu svih 40 minuta i dalje ostaje na snazi, a od nove sezone uvode se i neka nova pravila.
Promjene će se provesti u svim košarkaškim natjecanjima koje organizira i vodi HKS. Tako će reket ubuduće biti pravokutan, a ne u obliku trapeza, kako je dosad izgledao.
Trica se pomiče pola metra i bit će udaljena 6, 75 metara, a uvodi se i pravilo polukruga pod košem. Polukrug označava prostor udaljen 1,25 metara od koša u kojem nema prekršaja u napadu probijanjem s loptom.
Još je jedno novo pravilo koje stupa na snagu u listopadu , a odnosi se na resetiranje uređaja za 24 sekunde napada Samo u zadnjem polju dobit ćete nove pune 24 sekunde ako vam suci odrede novi napad.
Ako imate pravo na novi napad u prednjoj polovici, a ostalo vam je više od 14 sekundi do kraja napada, uređaj za 24 sekunde neće se resetirati, nego se igra nastavlja s vremenom koje je bilo kad je igra zaustavljena.
Ako je pak ostalo 13 sekundi ili manje do kraja napada, uređaj će se resetirati na 14 sekundi, dakle deset manje nego po sadašnjim pravilima.
Vjerujemo da će se igrači DOŠK-a brzo priviknuti na nova pravila, koja se u košarci često mijenjaju, a također i publika koja drniške košarkaše u velikom broju bodri gotovo na
svakoj utakmici u drniškoj sportskoj dvorani.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Sljedeća objava

Nešto o dječici


Prethodna objava

Ćakule


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian