Košarkaši DOŠK-a ipak će započeti novu sezonu u A- 2 ligi

- 2. rujna 2011.

Unatoč vrlo teškoj financijskoj situaciji drniški košarkaši započet će natjecanje u novoj sezoni A- 2 lige skupina Jug.

Kako je za Radio Drniš izjavio predsjednik K.K DOŠK Milovan Kević, bez obzira na tešku situaciju u kojoj se klub nalazi, početak natjecanja u drugoligaškom društvu ne dovodi se u pitanje. – Situacija u klubu je neizvjesna i mi smo praktički u jednoj pat – poziciji. Predviđeno je da ove godine iz gradskog proračuna dobijemo 50. 000 kuna a to nije dostatno da bi klub mogao normalno funkcionirati- rekao je Kević.

Kević je izrazio nadu da će Grad Drniš iznaći mogućnosti da im barem minimalno pomogne te naglašava kako je za sada sve ostalo samo na jednom razgovoru i obećanju kako će se pokušati pronaći najbolje rješenje. Klub uz seniorsku momčad ima i školu košarke u kojoj trenira 70-ak dječaka, a s njima rade tri trenera. Nastavak rada mlađih kategorija također nije upitan, rekao je Milovan Kević. Za normalno funkcioniranje kluba ,po riječima tajnice DOŠK-a Ive Jelčić, potrebno je oko 120.000 kuna. Najviše novca(50.000 kuna) odlazi za podmirenje obveza prema HKS-u i sucima, a to je upravo iznos koji je Grad Drniš klubu za novu sezonu dodijelio. – Grad je sklopio dogovor s osnovnom školom Antuna Mihanovića Petropoljskog, te platio cijenu od 40 tisuća kuna za korištenje sportske dvorane, a to je vjerojatno i razlog zbog čega je klub dobio manje novca – kaže tajnica Jelčić dodajući kako bi Grad za sport trebao imati više sluha. 

Predsjednik Kević kaže kako u klubu shvaćaju tešku ekonomsku i gospodarsku situaciju i da njihovi zahtjevi nisu nerealni i megalomanski. Tvrdi da bi uz 80 do 90 tisuća kuna, te od sredstava koje bi sami namaknuli preko sponzora, mogli egzistirati tijekom sezone.

Tako će košarkaši ipak krenuti u novu drugoligašku sezonu, iako će na početku imati velikih problema i oko slaganja igračke križaljke. Dosadašnji kapetan Krste Malenica postao je pomoćni trener Anđelku Matovu u novom članu A- 1 lige JOLLY JBS-u. Ne zna se još ni status ostalih igrača koji su bili nositelji igre u prošloj sezoni, te će se na početku prvenstva DOŠK uglavnom morati osloniti na domaće mlade igrače. Predsjednik Kević vjeruje u nastavak suradnje sa JOLLY JBS-om, koja je u prošloj sezoni bila više nego uspješna i očekuje da će bar dvojica igrača iz Šibenika doći na posudbu u DOŠK.

Spomenimo kako je iz DOŠK-a u šibenskog prvoligaša na polovici prošle sezone otišao Antonio Bilić, a još ranije igrač mlade reprezentacije Hrvatske Tomislav Gabrić. U DOŠK-u je došlo i to promjena u stručnom stožeru. Dosadašnji trener Ivan Zeljko zbog obveza na poslu odstupio je s dužnosti te će novi trener prve momčadi biti nekadašnji igrač DOŠK-a Alen Šikić. Nova sezona započinje polovicom listopada, a iz kluba apeliraju na sve koji mogu da im pomognu kako bi mogli nastaviti normalno i uspješno funkcioniranje drniškog drugoligaša.

KK_DOSK_u-studiju


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background