K.K. DOŠK još u neizvjesnosti oko ostanka u A- 2 ligi

- 9. travnja 2009.

Još traje neizvjesnost hoće li košarkaši DOŠK-a i sljedeće sezone igrati u A- 2 ligi košarkaša – skupina Jug. Naime, još nije završilo prvenstvo u A- 1 ligi, a već smo pisali da DOŠK ovisi o rezultatima dalmatinskih predstavnika u tom rangu natjecanja.

Po svemu sudeći Trogir, Borik Puntamika i Alkar izborit će ostanak u ligi, a to znači da će DOŠK ostati drugoligaš. U A- 1 ligi za ostanak dalmatinski trolist je u najboljoj poziciji i njihovi rezultati idu na ruku DOŠK-u. U najtežoj situaciji su Kvarner i Dubrava, ali oni u slučaju ispadanja ne ugrožavaju južnu skupinu Druge lige. Tajnik DOŠK-a Zdenko Barišić izjavio je za naš radio kako je uvjeren da će DOŠK i u novoj sezoni biti drugoligaš, ali da ovu sezonu treba što prije zaboraviti.
– Na početku sezone nitko nije slutio da bi se mogli naći u ovako nezavidnoj poziciji. Imali smo velik fond vrlo kvalitetnih igrača i pokriveno svako mjesto u momčadi. Međutim, vrlo brzo su nastupili razni problemi. Ozlijedio se iskusni Radojković, zatim i Šikić, a Čakić igra ozlijeđen gotovo cijelu sezonu. Puno smo očekivali i od Lovrića, koji ima veliko prvoligaško iskustvo, no on je nakon par kola napustio klub. Poslije nekoliko poraza u momčad se uvukao strah, nesigurnost i kola su krenula nizbrdo. Pokušali smo i promjenom trenera, te je doveden iskusni Nenad Slavica, ali ni ta promjena nije dala rezultata, pa je i sa Slavicom sporazumno raskinuta suradnja – kazao je Barišić.
DOŠK je do kraja prvenstva vodio dotadašnji pomoćnik Ivan Zeljko i uspio je nekako konsolidirati momčad te pred kraj upisati i dvije možda ključne pobjede protiv Dalvina i Jazina. Barišić je naglasio kako će tijekom pauze sigurno doći do velikih promjena u klubu, kako u igračkom kadru, tako i po pitanju stručnog vodstva.
– Sada nam predstoji iščekivanje završnice prvenstva u A- 1 ligi, a potom slijedi veliko pospremanje u klubu, te ako ostanemo drugoligaši, a vjerujemo da hoćemo, u novu sezonu ući puno spremniji i izbjeći ranije svaku neizvjesnost oko ostanka. To možemo samo puno većim radom i angažmanom svih u klubu – ističe tajnik DOŠK-a. Barišić je na kraju pohvalio navijače DOŠK-a koji su po njegovim riječima bili jedina svijetla točka u prošloj sezoni, te je izrazio nadu da će i u idućim sezonama u velikom broju dolaziti u drnišku sportsku dvoranu i bodriti igrače, koji bi im trebali uzvratiti i puno boljim igrama i rezultatima.

zdene-barisic


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian