Kiša nije omela Križni put Prominom

- 24. ožujka 2015.

Foto 1

Unatoč kiši koja ih je povremeno pratila oko 100-njak Prominjaca sudjelovalo je ove nedjelje na Križnom putu dugom 26 km, što su ga prvi put organizirali Župa sv. Mihovila i Čuvari Kristova groba iz Oklaja.

Ovaj jedinstveni Križni put povezao je sve prominske crkve, kapele i druge sakralne znamenitosti tog područja koje su bile zamišljene kao 14 križnih postaja.

Povorka je krenula u ranim jutarnjim satima od crkve Sv. Duha u Matasima gdje je prominski župnik fra Petar Pletikosa obavio blagoslov, a potom su vjernici krenuli na put prema postajama u Marasovinama, Ljubotiću, Suknovcima i Lukaru gdje su im se stalno priključivali novi vjernici. Crkva Gospe Čatrnjske je bila peta postaja u kojoj su hodočasnici sudjelovali na misnom slavlju. Nakon mise Križni put se uz kišu nastavio prema Dragama i Razvođu tu su ih mještani iznenadili sa kolačima i pićem, i dalje u prema Gluvačama, Oklaju, Čilašima, Mratovu i Čitluku, sve do zadnje, 14. postaje kod kapele svetog Roka u Čitluku, gdje je povorka došla predvečer.

Zadovoljstvo i sreća na licima svih sudionika Križnog puta bila je vidljiva,a među kojima je bilo mladih koji su prvi put vidjeli neke crkve ali i starijih žena koje su propješačile svih 26 kilometara puta. Svi Čuvari Kristovog Groba imali su priliku nositi križ, koji su sa svojim prilogom i napravili (križ je izradio Ante Džaja).

Prvi Križni put prominskim krajem završio je s pozivom organizatora da im se jave Prominjci sa svojim prijedlozima i učešćem kako bi Križni put dogodine bio još bolji i masovniji.

Foto 2

Foto 3

Foto 4


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background