JU NP Krka još jednom uspješno provela projekt ‘Znanjem do očuvanja’

- 1. prosinca 2017.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka” šestu godinu zaredom organizirala je niz predavanja i radionica u sklopu projekta ‘Znanjem do očuvanja’. Cilj projekta je upoznavanje svih zainteresiranih, prije svega odraslog lokalnog stanovništva, s načinima na koje mogu, npr. kreativnim radionicama, smanjiti globalni konzumerizam i odbačenim stvarima udahnuti novi život.
– ‘Iako su djeca najbolji glasnogovornici i ambasadori stečenog znanja o Nacionalnom parku „Krka”, koje prenose svojim obiteljima, važno je i uvijek iznova motivirati odrasle da slobodno vrijeme provode u prirodi, da upoznaju rijeku Krku, ali i da se brinu za okoliš tako što će promijeniti neke životne navike i ponašanje i koristiti alternativne načine proizvodnje’ – poručili su iz NP Krka.
Kroz mjesec studeni u ispostavi u Drnišu održane su četiri edukativne radionice.
U radionici Probiotički napitak TIBICOS spravljali su se prirodno fermentirani napici, bogati blagotvornim bakterijama koje organizmu pomažu da ostane zdrav.
Na radionici izrade ekoloških voštanih svijeća sudionici su upoznati s tim kako je najbolji materijal za izradu svijeća pčelinji vosak, jer nije toksičan, pročišćava zrak i pomaže osobama koje pate od alergija.
Na radionici – predavanju ‘Važnost staništa nastalih ljudskom djelatnošću u zaštiti prirode’ bilo je govora o modernom pristupu u zaštiti prirode koji opisuje staništa koja bolje ispunjavaju svoju svrhu u zaštiti prirode kad su pod utjecajem ljudske djelatnosti nego kad su prepuštena prirodi. Predavači i voditelji radionice bili su članovi Udruge BIOM iz Zagreba.
Ujedno je održana i radionica izrade ekološkog nakita (eco choker) od maslinova drveta, naplavina i gume te radionica ‘3, 2, 1, peci CD’, na kojoj su se izrađivali mozaici od starih CD-ova.
Na radionicama su sudjelovali i polaznici Male planinarske škole Planinarskog društva Promina. Izradili su kućice za ptice koje su postavljene kod planinarskog doma na Promini, te se okušali u izradi nakita i mozaika.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background