Još uvijek najviše mina na drniškom i petropoljskom području

- 26. veljače 2015.

Foto: HGSS

Pirotehničar iz Kutine, Zdenko Tomić, koji je prije tjedan dana teško ozlijeđen prilikom razminiranja terena u zaseoku Lunići u Općini Ružić dobro se oporavlja u splitskoj bolnici.

U nesreći je zadobio tešku ozljedu lijeve noge zbog koje mu je amputirana potkoljenica, ali kako sam kaže, ako mu proteza koju dobije bude odgovarala vratit će se poslu pirotehničara.

Ozlijeđenog pirotehničara posjetilo je danas izaslanstvo Općine Ružić, predvođeno načelnikom Josipom Sučićem i poželjelo mu brz oporavak.

Gostujući u našoj emisiji ‘Vijećnica’, načelnik Sučić rekao je kako treba razminirati oko 9 km2 minski zagađenog prostora na njihovom području a očekuje završetak razminiranja u naselju Ružić do kraja godine:

{play}audio/josip_sucic_260215.mp3{/play}

Podsjetimo u Šibensko-kninskoj županiji još je gotovo 33 četvorna kilometra minski sumnjivog područja, a najviše upravo na području Grada Drniša gdje treba razminirati 11 četvornih kilometara. Slijedi Skradin sa još 9 i petropoljsko područje. Trenutno na području Županije na poslovima razminiranja radi oko 150 pirotehničara. Gostujući u emisiji ‘Ajmo reć’, koordinator za razminiranje Grada Drniša Joško Bukarica kaže kako su prioriteti što se tiče područja Grada u razminiranju riješeni i dodaje

{play}audio/josko_bukarica_260215_1.mp3{/play}

Posebno navodi problem nepoznatih minskih polja te nerijetko zalaženje stanovništva u označena područja na minsko sumnjivom teritoriju. Jedan od većih problema je paljenje strništa na minskim prostorima poput prošlotjednog velikog požara na Miljevcima. Time stvaraju još veći problem pirotehničarima u obavljanju njihova posla kaže Bukarica:

{play}audio/josko_bukarica_260215_2.mp3{/play}

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background