Još jedna uspješna Noć muzeja u Drnišu i Otavicama

- 31. siječnja 2017.

Gradski muzej Drniš još jednom se uspješno pridružio manifestaciji Noć muzeja. U suradnji s Javnom ustanovom NP „Krka” i Državnim arhivom u Šibeniku organiziran je bogat program koji je okupio dvjestotinjak zainteresiranih građana. Ove godine zbog radova na stalnom postavu manifestacija je održana u prostorijama ispostave JU NP “Krka” u Drnišu.
Najmlađe je privukla radionica izrade mlinice koju je vodila Antonija Tomić iz Gradskog muzeja Drniš te radionica izrade poznatog drniškog suvenira – suska koju je održao poznati izrađivača suska Ivan Mlađo Tomić iz Siverića, ali i lutrija posebno pripremljena za njih. Kako su se djeca snašla na radionicama kazali su nam voditelji radionica:

{play}images/audio2/Tomic-Tomic-noc-muzeja-web.mp3{/play}

Uspješna je bila i kulinarska radionica za odrasle gdje je bila riječ o pripremi hrane prema starinskim recepturama poput deserta od smokava i badema, ušećerenih datulja, fritula od griza, meda i kravljeg sira, a Miranda Paić iz Skradina predstavila je čuvenu, nagrađivanu Skradinsku tortu:

{play}images/audio2/Paic-noc-muzeja-web.mp3{/play}

Nakon radionica uslijedili su izložba i predavanje na temu „Roški slap – pokretač razvoja drniškog kraja”. Riječ je o višegodišnjim istraživanjima provedenim u suradnji Gradskog muzeja Drniš, Državnog arhiva u Šibeniku i Odsjeka za arehologiju i kulturno-povijesnu baštinu JU NP „Krka” o čemu su govorili ravnatelj Gradskog muzeja Drniš Joško Zaninović i viši kustos Davor Gaurina. Ravnatelj Zaninović:

{play}images/audio2/Zaninovic-noc-muzeja-web.mp3{/play}

S obzirom da je tema ovogodišnje Noći muzeja bila glazba, za zabavu se pobrinuo glazbeni sastav Dernis Jam koji je nastupio u okviru programa upriličenog u drniškoj ispostavi NP Krka.

Sedmi put za redom Noć muzeja organizirana je u Otavicama, a prisustvovalo joj je stotinjak sudionika gdje je uz tradicionalno druženje u crkvi Presvetog Otkupitelja prikazan film o Ivanu Meštroviću. Viša kustosica Galerije Meštrović Zorana Jurić-Šabić:

{play}images/audio2/Sabic-noc-muzeja-web.mp3{/play}

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš

Foto: Radio Drniš


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian