U petak, 16. lipnja, 8. Festival sira u Drnišu

- 14. lipnja 2017.

Ured Hrvatske gospodarske komore za područja posebne državne skrbi Knin, uz suorganizatora Grad Drniš, a pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije, ovog petka organizira manifestaciju 8. Festival sira – Drniš 2017.

Manifestacijom se nastoje obuhvatiti svi čimbenici razvoja mljekarske i sirarske proizvodnje, od obiteljskih gospodarstava – proizvođača mlijeka i sira i velikih prerađivača, s ciljem stvaranja vodeće tradicionalne manifestacije u proizvodnji sira na području Šibensko kninske županije, a i šire. I ove godine, u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu, provest će se ocjenjivanje sireva u skladu s Pravilnikom za ocjenjivanje kakvoće mlijeka i mliječnih proizvoda.

Festival će se održati na staroj lokaciji, na Poljani, a osim sirara svoje proizvode će predstaviti i proizvođači pršuta, meda, ulja ali i suvenira.

Za sve posjetitelje i goste organizirat će se i prigodni zabavni i kulturno-umjetnički program, a kao i proteklih godina, imat će i humanitarni karakter u suradnji s Ligom protiv raka grada Drniša.

Osmi Festival sira Drniš održati će se ovoga petka, 16. lipnja sa početkom u 17 sati.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background